Welke vaardigheden moet je hebben om in de bouw te kunnen werken?

Date maandag, 08 oktober 2018 09:32 |   | 

Er is enorm veel vraag naar werknemers die in de bouw willen werken, want de bouw trekt inmiddels weer aan! Als je naar de vacatures Goes kijkt, zul je zien dat er veel vraag is naar bijvoorbeeld timmermannen, werkvoorbereiders en metselaars. Maar niet iedereen is in eerste instantie geschikt om in de bouwsector te werken, want er zijn wel bepaalde vaardigheden vereist om het werk te kunnen doen.

Inzicht en probleemoplossend vermogen

Ten eerste is het handig als je beschikt over enig bouwkundig en technisch inzicht. Dit maakt het je namelijk makkelijker om bouwtekeningen te kunnen begrijpen. De meeste bouwwerken beginnen bij zo'n bouwtekening, dus je moet een vertaling van deze tekening naar de bouwplaats kunnen maken. Hier heb je dus ruimtelijk, technisch en bouwkundig inzicht voor nodig. Ook zul je inzicht moeten hebben wanneer je bijvoorbeeld bij iemand aan huis reparatiewerkzaamheden aan het uitvoeren bent. Je krijgt dus als het ware een probleem voorgeschoteld waar je naar eigen inzicht een oplossing voor moet bedenken, die je vervolgens uitvoert.

Secuur te werk gaan

Wanneer bouwwerken afgeraffeld worden, dan kan dit (ernstige) gevolgen hebben voor de veiligheid. Ook wanneer er berekeningen gemaakt moeten worden, mogen er geen fouten gemaakt worden. Je moet er bijvoorbeeld echt niet aan denken dat iets in elkaar stort! Er gelden niet voor niks strenge veiligheidseisen in de bouw en deze moeten altijd worden nagestreefd. Als werknemer in de bouw moet je hier altijd uitgebreid de tijd voor nemen om er zeker van te zijn dat alle veiligheidsnormen worden nagestreefd. En wanneer een keuken of badkamer lelijk is afgewerkt, zal dit een blijvend doorn in het oog zijn voor de klant! Om in de bouw te kunnen werken, moet je dus te allen tijde secuur en netjes te werk gaan en je moet kritisch kunnen kijken naar je eigen werk. Je bent dus perfectionistisch en wilt alles tot in de puntjes mooi afwerken, zodat niet alleen jij, maar ook de klant tevreden is over het resultaat!

Teamplayer, maar ook zelfstandigheid

 

Werken in de bouw betekent dat je veel moet samenwerken in een team, maar soms zul je ook alleen aan de slag moeten gaan. Dit betekent dus dat je collegiaal en communicatief vaardig moet zijn, maar ook zelfstandigheid moet kunnen aantonen wanneer dit nodig is. Communicatieve vaardigheden zijn niet alleen belangrijk naar collega's toe, maar is ook van belang richting de klant. Je wilt namelijk niet dat er eventuele misverstanden ontstaan, wat kan resulteren in teleurstelling bij de klant.

Bezit jij niet alle competenties?

Ben je enthousiast over werken in de bouw en na het bekijken van vacatures Goes, maar ben je bang dat je niet over de juiste vaardigheden beschikt? Gelukkig kunnen de meeste altijd verbeterd worden met persoonlijke trainingen. Soms biedt de werkgever deze trainingen aan, maar je kunt natuurlijk ook op eigen initiatief een extra opleiding, cursus of training volgen. Als werken in de bouw echt jouw passie is, dan is het altijd goed om te blijven investeren in jezelf en je eigen competenties te blijven verbeteren!

 

Gelezen 938 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save