5 manieren om jouw tuin goedkoop in te richten

Date dinsdag, 13 november 2018 14:48 |   | 

Gefeliciteerd! Je bent net naar een huurwoning met een tuin verhuisd. Het liefst wil je als een bezetene aan de slag. Lekker met de vingers wroeten in de aarde. Mooie struiken planten. Maar als huurder wil je natuurlijk niet te veel geld in jouw tijdelijke tuin steken. In deze blog geven wij jou daarom 5 tips om het desondanks mooi in te richten.

1. Recycle

Koop je wel eens een boeketje of een bol op pot? Dan belanden ze na het uitbloeien vast en zeker in de groene container. Hartstikke zonde! Stop je de bloembollen in de grond? Dan kun je volgend voorjaar opnieuw van prachtige bloemen genieten. Hetzelfde geldt voor groente uit de supermarkt. Want met een beetje geluk leveren sommige zaden mooie planten op! En een extra gezonde maaltijd.

2. Koop uitgebloeide planten

Loop je in het voorjaar door een tuincentrum? Dan waan je je - als natuurliefhebber - in een waar wahalla. Struiken. Bomen. Bloemen. Ze staan allemaal in de bloei. Net zoals de prijzen die je ervoor betaalt. Loop daarom eens na het bloeiseizoen door de wandelgangen heen. Gegarandeerd dat je diezelfde planten voor een mooie prijs op de kop kunt tikken. Want uitgebloeide bomen en struiken zijn voor tuincentra een stuk minder aantrekkelijk. Ze willen er daarom maar wat graag van af.

3. Ga zelf planten kweken

Zijn de planten uit een tuincentrum je nog te duur? Denk er dan eens aan om ze zelf te kweken. Voor nog geen twee euro heb je een mooi zakje met zaden in handen. Hebben vrienden of familie daarnaast een mooie plant in de tuin staan? Vraag hen of je een stekje mee mag nemen. Zo geef je jouw tuin voor heel weinig geld toch extra kleur.

4. Schaf goedkope materialen aan

Soms kun je er niet omheen en heb je echt materiaal nodig. Denk aan tuingereedschap, een schuur of simpele stoeptegels. Maar niet gevreesd! Ook hier kun je makkelijk op besparen. Koop bijvoorbeeld goedkope tegels bij een budgetwinkel. Of scroll door Marktplaats voor leuke, tweedehands koopjes. In sommige gevallen kun je bepaalde producten zelfs gratis afhalen!

5. Plaats een regenton

Wil je tenslotte ook besparen op het watergebruik? Plaats dan een mooie regenton. Hiermee vang je tijdens de herfst en winter regenwater op. En wil je jouw planten tijdens de warme maanden besproeien? Dan druk je hier net zo makkelijk jouw gieter in.

Gelezen 519 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save