Het nut van een tuinhuisje

Date vrijdag, 30 november 2018 14:37 |   | 

Wanneer je aan een tuinhuisje denkt, dan denk je meestal aan een tuinhuisje dat enkel dient om tuingereedschap in op te bergen. Dit was in het verleden vaak wel zo, maar tegenwoordig zijn er zulke mooie en luxueuze tuinhuisjes te koop dat er ook hele andere toepassingsmogelijkheden zijn. Zo kun je een tuinhuis gebruiken als een tuinkamer waar je in de zomer koel kunt vertoeven. Ook kun je een tuinhuis gebruiken als een relaxruimte door er een sauna te plaatsen, een kantoorruimte of een gastenruimte. 

Waar op letten bij aanschaf van een tuinhuisje? 

Wil je een tuinhuisje kopen dan moet je op enkele zaken letten. Omdat tuinhuisjes meestal van hout zijn is de kwaliteit van het hout uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat je tuinhuisje van geïmpregneerd hout is. Geïmpregneerd hout is dusdanig behandeld dat het waterafstotend wordt en bestand tegen schimmels, algen en insecten. Hierdoor verleng je de levensduur van je tuinhuisje met vele jaren. Let er ook op dat je tuinhuisje is gebouwd op fundamentbalken. Hierdoor maakt je tuinhuisje niet direct contact met de grond en krijgt vocht geen kans om in de wanden te trekken. De fundamentbalken zorgen ervoor dat het water goed afgevoerd wordt. Ook betreffende dakbedekking heb je veel keuze. Het meeste worden shingles gebruikt of EPDM, wat erg duurzaam is. 

Een kant-en-klaar tuinhuisje 

Het gemakkelijkste ben je af met een kant-en-klaar tuinhuisje. Een dergelijk tuinhuisje is dan als bouwpakket te koop die je heel gemakkelijk in elkaar kunt zetten. Er zijn vele modellen verkrijgbaar, van eenvoudige kleine huisjes, tot grote tuinhuizen met een overkapping. Doe dus goed onderzoek naar welk type tuinhuisje het beste in jouw tuin past en waar je tuinhuisje voor gaat dienen. 

Gelezen 499 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save