3 manieren om je huis sfeervol te verwarmen

Date dinsdag, 11 december 2018 15:25 |   | 

De dagen worden korter. De temperaturen dalen. Sneeuwvlokjes dwarrelen door de lucht. Ja, de winter staat weer voor de deur. Een tijd waarbij je lekker gezellig binnen zit om bijvoorbeeld een serie te bingewatchen. Maar ook een tijd waarbij de temperatuur flink kan afkoelen in huis. Dat is iets wat je natuurlijk niet wil. In deze blog lees je tips om je huis te verwarmen, maar dan op een sfeervolle manier. Bij Helex vind je een groot assortiment kachel voor jouw woning.

Open haard

Sommige huizen beschikken nog over een open haard. De traditionele open haard van vroeger komt steeds minder voor. De ruimte was open. Vandaar ook de naam. Het is zeer sfeervol door het geluid van het knetterende vuur. Maar een nadeel van een open haard is dat het weinig rendement levert met betrekking tot warmte. De warmte gaat direct de schoorsteen in en niet de kamer zoals gewenst. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een gashaard of houtkachel.

Gashaard

Heb jij een strak modern design, maar wil je toch genieten van een prachtig schouwspel van vlammen? Dan is een gashaard uitermate geschikt. Gashaarden kunnen namelijk worden geïntegreerd in de wanden. Dit zorgt voor een extra sfeervol effect. Het voordeel is dat je met slechts één druk op de knop voor veel sfeer zorgt in je woning. Stoken op gas is bovendien goed voor het milieu. Een gashaard heeft veel voordelen ten opzichte van andere kachels. Wil je meer weten over een gashaard? Laat je bijvoorbeeld vrijblijvend informeren in een haardenzaak.

Houtkachel

In steeds meer huishoudens staat een houtkachel. Dit is een goed alternatief op de gashaard zoals hierboven omschreven is. De houtkachel staat niet alleen in veel huishoudens vanwege het hoge rendement, maar ook omdat het zeer gezellig is. Zonder een al te grote verbouwing, kun je samen met je gezin lekker genieten van het haardvuur. Bovendien zorgt een houtkachel voor veel stralingswarmte. Extra fijn wanneer buiten de temperaturen ver onder het vriespunt zakken.

Gelezen 526 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 december 2018 15:25

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save