5 redenen voor een Magento webshop

Date maandag, 25 juni 2012 10:03 |   | 

Magento webshopMagento is een Open Source content management systeem voor webwinkels. Magento heeft onderhand de nummer 1 positie verworven van alle e-commerce CMS systemen. Ook ik koos voor het gebruik van Magento in mijn webshops, en ben daar nog altijd erg tevreden over.  Een vraag die mij vaak gesteld word is: Waarom zou ik voor een Magento webshop moeten kiezen, en waarom geen ander webwinkel systeem?

Het antwoord hierop geef ik in dit artikel. Ik geef de voordelen van Magento, om iedereen te helpen in het maken van een juiste keuze.

Geef ik onderbouwde inzichten of verkoop ik hier wat stoere reclame praatjes? Dat is aan jou om te bepalen. Neem wel in gedachte dat het bedrijf waar ik werk al ruime ervaring heeft met de Magento webshop. Zij, net als heel veel anderen, kozen niet voor niets voor Magento als CMS systeem. Het is ook niet voor niets zo populair. Zie hieronder de 5 grootste voordelen van Magento.

 

#1 Onbeperkte mogelijkheden

Magento staat bekend om zijn enorme reeks met extra functionaliteiten. Ik kan heel de lijst hier neerzetten, maar gelukkig heeft Magento ze zelf al netjes weergegeven: http://www.magentocommerce.com/product/features. Checken!

 

#2 Open Source webshop

Best logisch, maar ook vrij onmisbaar in dit lijstje. Magento is gratis te downloaden, en je bent vrij om van alles erbij te bouwen, afhankelijk van de wensen van je bedrijf. Het is hoogst waarschijnlijk dat de benodigde functie voor je webshop al eerder is gebouwd door een andere programmeur. Doordat het Open Source is, kan iedereen de eerder ontwikkelde functies gebruiken in hun eigen webwinkel.

 

#3 Extensies en Modules

Het doel van Magento is om het meest uitgebreide e-commerce systeem ooit te ontwikkelen. Of ze dat is gelukt? Nou en of! Wat Magento echt onderscheidt van de rest, is de Extension Community en de Magento Extensions. Ook bieden de ontelbare extensions webwinkeliers de mogelijkheid om altijd te investeren en te groeien tot een succesvolle Magento webshop.

Eigenlijk is dat grote aantal extensies zowel een zege als een vloek, want met Magento is het ontwikkelen van een webshop lastiger dan webshops met andere platforms van vroeger.  Als je een maatwerk module ontwikkeld in Magento, moet je er als web ontwikkelaar voor zorgen dat de kern van Magento niet aangeraakt wordt. Je bouwt om het platform heen. Gelukkig heeft dit voor de webwinkelier niet veel gevolgen, behalve wat meer kosten dan een standaard functie.

De zegen? Magento is veel stabieler dan oudere systemen, en is specifiek ontwikkeld om veilig aanpassingen te maken. Met vroegere webwinkel systemen was het een grote klus om maatwerk functies aan een bestaande website of shop toe te voegen. Hoe gecompliceerder je webshop werd, hoe lastiger en tijdrovender het werd voor de ontwikkelaars. Vroegere systemen waren niet stabiel genoeg. Hierdoor waren foutmeldingen van de dagelijkse orde. Niet fijn voor je shop dus. Door een aanpassing in je webwinkel toe te voegen, moest je webshop compleet opnieuw ontwikkeld worden. Gelukkig is dit dus verleden tijd met Magento.

 

#4 Magento webshop gemeenschap

Magento heeft de snelst groeiende en de grootste gemeenschap van programmeurs van alle Open Source systemen. Deze gemeenschap is verantwoordelijk voor een enorme snelle groei van het aantal functies en extensies. Ook zorgt de gemeenschap voor snelle reacties op ontwikkelingen in het internet landschap. Een perfect voorbeeld is dat al na minder dan 24 uur na de live gang van Google+ hiervoor een Magento functie werd ontwikkeld. Na 1 dag konden webwinkeliers al +1 buttons op alle product pagina’s plaatsen in hun Magento webwinkel.

 

#5 Het beheerderspaneel

Het beheerderspaneel van de Magento webshop is zonder twijfel de meest gebruiksvriendelijke. Het heeft een fijne navigatie en veel personalisatie mogelijkheden. Gebruikers kunnen het beheerderspaneel eindeloos aanpassen naar eigen behoeftes. Je moet er wel even mee leren om te gaan. Er zijn gelukkig uitgebreide Nederlandse Magento handleidingen die het gebruik van het beheerderspaneel in Magento duidelijk uitleggen.

 

Gelezen 1257 keer Laatst aangepast op maandag, 25 juni 2012 10:15
Techtwo Internetdiensten

Techtwo Internetdiensten uit Breda ontwikkelt voor u een betaalbare en omzetverhogende Magento webshop en/of Wordpress website

Website: www.techtwo.nl/

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save