In 4 stappen naar een stijlvolle webpagina

Date woensdag, 11 juli 2012 08:16 |   | 

Op welke manier kan je een website in je voordeel laten werken? Een webpagina is je internet visitekaartje. Een bezoeker moet gelijk weten wat je doet, vertrouwen krijgen in hetgeen je doet of aanbiedt en zich verzekerd weten van het feit dat jij de designer bent die hij zoekt. Maar hoe doe je dat?

Zorg in de eerste plaats voor een goed webadres. Hoe makkelijker, hoe beter en natuurlijk is het een goed idee als je URL overeenkomt met de naam van de organisatie. Dit zorgt ervoor dat je mensen makkelijker je website kan laten zien en ze hem eerder zullen vinden.

Heb je een goed ontwerpbureau gevonden? Mooi, dan volgt stap twee: Het zorgen voor een webpagina die de uitstraling heeft die bij de organisatie past. Let er op dat je bedrijf misschien iets anders moet uitstralen dan jij als prive-persoon. Natuurlijk zijn er overlappingen en ben je betrokken bij je eigen zaak, maar er zijn ook verschillen. De kleuren die je in je huisstijl en logo gebruikt, zullen die de boventoon voeren. Ook als je zelf een voorkeur hebt voor verschillende kleuren. Draag een overhemd in die kleur of een paar schoenen, maar verwar je eigen smaak niet met je professionele uitstraling.

Als je een webdesign bureau hebt gevonden waar je tevreden mee bent, komen er een aantal voorstellen voor je website. Deze zullen allemaal facetten uitstralen van de organisatie. Sommige leggen de focus op de ene emotie, een ander voorstel legt de nadruk op een andere emotie. Samen maak je de afweging van de uitstraling en indeling van je website.

Ben je het eens geworden over het ontwerp, dan dient er nog besloten te worden. Wie zorgt voor de content. In de regel ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Je zorgt zelf voor de artikelen en eventueel voor de plaatjes. Sommige webdesigners werken samen met editors en kunnen dit werk eventueel uitbesteden. Voor het gebruik van beeldmateriaal is het sowieso handig om afspraken te maken.

Zo kom je dus in vier stappen tot een professionele website. Geen stress, alles onder controle en jij kan bezig blijven met hetgeen je het beste doet: Je bedrijf runnen.

 

Gelezen 1043 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save