Datingsite waarborgt privacy van leden

Date woensdag, 01 juni 2011 09:52 |   | 

Op Relatiefront hebben leden vanaf heden de mogelijkheid om hun profiel af te schermen. Ze kunnen er zo voor zorgen dat gasten geen toegang meer hebben tot hun profiel, of alleen de foto ontoegankelijk zal zijn. Tevens kunnen leden de toegang tot de foto worden ontzegd, om de privacy te kunnen waarborgen.

Onze privacy is ons over het algemeen veel waard. Op het internet gaan we hier echter nog wel eens anders mee om dan in het dagelijkse leven, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Er zijn mensen die het niet zo nauw nemen met hun privacy en aan de andere kant zijn hier op de verschillende profielpagina’s en datingsites ook niet altijd de mogelijkheden voor. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) gaf vorig jaar echter al aan dat dit een probleem is dat moet worden aangepakt: “privacy en veiligheid van persoonsgegevens op internet is van groot belang en moet scherp worden bewaakt […]”. Met name de datingsites kunnen wat dat betreft nog een stap maken, iets wat bijvoorbeeld de profielensite Hyves eerder al deed, en het is dan ook een aspect dat naar voren komt in de verschillende vergelijkingen. Een datingsite met mogelijkheden op het gebied van de privacy lijkt daarmee een stap vooruit te zijn op de concurrentie van andere datingsites.

Relatiefront is van mening dat de mogelijkheden op het gebied van de privacy ervoor kunnen zorgen dat meer mensen zich zullen richten tot het online daten. Voor veel mensen is het nog altijd een stap om hun gegevens online te zetten en daarmee een date te scoren. Nu ze de mogelijkheden hebben om hun profiel af te sluiten voor gasten of hun foto te verbergen zal het veiligheidsgevoel groter worden. “We willen onze leden graag de mogelijkheid bieden de touwtjes in eigen hand te houden. Nadat we vaak de vraag kregen naar mogelijkheden om het profiel af te schermen hebben we er dan ook voor gekozen om ze de kans te geven hun profiel af te schermen of in ieder geval hun foto te verbergen. Zo zullen ze alleen nog zichtbaar zijn voor de echt geïnteresseerden en daarmee meer kans maken op een leuke date, terwijl anderen niet langer toegang hebben tot de persoonlijke gegevens,” aldus Rick Stevens van Relatiefront.

Over Relatiefront.nl                                                                             
Op Relatiefront kunnen alleenstaanden zich gratis inschrijven. Ze krijgen op die manier toegang tot de website waarop meer dan 17.000 leden op zoek zijn naar een partner of een date. Het gaat hier om gecontroleerde profielen van zowel jongvolwassenen als 50+’ers en senioren. Leden kunnen gratis chatten met andere leden of bezoekers die zich niet hebben geregistreerd. Op die manier heeft Relatiefront de drempel laag weten te houden en nemen er veel mensen deel aan de chatsessies. Relatiefront richt zich daarnaast op verschillende innovatieve mogelijkheden als een webcam chat en de mogelijkheid om via de iPhone te daten op het internet.

Gelezen 1395 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 juni 2011 09:55

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save