Simpel een kenteken natrekken van een auto

Date zaterdag, 11 juni 2011 18:10 |   | 

U heeft ze vast eens voorbij zien komen. Reclame spotjes waarbij voorbijgangers kentekens van auto's kunnen natrekken. Dit zijn menigmaal geen gratis telefoonnummers die u moet bellen of smsen. Er zijn ook kosteloze alternatieven waarbij u via internet kentekens kunt checken.

Waarom een kenteken controleren?
Dat iemand een kenteken van een rijtuig zou willen nagaan kan velerlei oorsprongen hebben. Of u heeft een andere wagen gekocht en wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Het meest wordt een kenteken van een auto gecontroleerd om te controleren of de data van de auto wel juist zijn. Denk hierbij aan het bouwjaar, kilometerstand, waarde van de auto, wegenbelasting en autoverzekering.

Wat bent u kwijt voor een kenteken check?
Bij de gratis uitvoeringen van de kenteken check krijgt u ook geringe informatie over de auto te zien. De betaalde checks geven ook de meeste informatie. U kunt het beste eerst een kosteloze kenteken check doen en dan voor u zelf beoordelen of dit wel of niet de juiste informatie gegeven heeft om zo te overwegen of er een betaalde check nodig is.

Zie hierbeneden een uitreksel van de kosten van een kenteken check:
- Is er schade geweest?
Je kunt hier eenmalig toelating krijgen voor 3,90 euro, twee uur vrije toegang voor 8,95 euro en 30 dagen onbeperkt toegang voor 35 euro
- Kilomterstand
Het checken of de kilometerstand klopt kost 2,95 euro
- Waarde van de auto
Voor een volledige bepaling betaal je 19.95 euro
- Bereken de BPM
8,95 per berekening
- Wat kost de wegenbelasting?
Dit is kosteloos op de site van de belastingdienst

Waar kun je een auto kenteken check krijgen?
Onder andere bij de Autoweek, Autokentekencheck en Autotrader kun je een RDW kenteken check doen. Dit zijn regelmatig geen gratis checks.

Gelezen 7299 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 januari 2016 00:00

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save