Tweedehands auto verkopen: alles draait om de eerste indruk

Date donderdag, 20 juni 2013 08:48 |   | 

Een tweedehands auto verkopen kan een hele opgave zijn. Het lastigste onderdeel is voor je gebruikte auto de vraagprijs te krijgen die je zelf graag wilt ontvangen. Consumenten denken vaak dat de auto meer geld oplevert dan de daadwerkelijke autowaarde is. Hoe zorg jij dat je wel het maximale uit je gebruikte auto krijgt?

Het is als auto eigenaar erg vervelend als je met minder geld genoegen moet nemen, maar realiseer je dat tweedehands auto’s ieder jaar in waarde afnemen. Ook autodealers kampen met de daling in waarde van tweedehands auto’s. Toch lijkt het alsof zij sneller kopers vinden die een hoog bod doen. Hoe krijg jij dit voor elkaar?

De autodealer
Er is vast een goede reden waarom jij van je tweedehands auto af wilt. Misschien wil je een grotere auto voor de toekomst of staat er een grote beurt op de agenda. Dan wil je liever je geld aan een andere auto besteden. Om die mooie auto te kunnen kopen die je op het oog hebt, moet je wel eerst deze huidige auto verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs. Wat autodealers kunnen, kan jij ook!

Grondig reinigen
Wil je je tweedehands auto aan een particulier verkopen, zorg dan dat de auto er netjes bijstaat. Een eerste indruk maak je maar één keer en is daarom allesbepalend. De potentiële koper weet al bij de eerste keer zien van de auto of zijn interesse nog steeds gewekt is. Haal alles uit de kast om hem enthousiast te maken. Een goed begin is het poetsen van de buitenkant. Maar ook het interieur en het reinigen onder de motorkap zijn van belang.

Zoek je koper
Je kunt nagaan dat je hier sowieso een dagdeel mee bezig bent. En dan weet je nog niet of je potentiële koper inderdaad wegrijdt met jouw tweedehandsauto. Vind je dit zonde van je tijd, geld en energie dan kun je er ook voor kiezen de auto te verkopen aan een autodealer. Zij kijken moeiteloos door het vuil heen en laten dit niet afhangen van een eventuele aankoop. Autodealers vind je makkelijk online.

Auto inkoop site
Bij auto inkoop sites zijn vele autodealers aangesloten. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl vind je kosteloos ongeveer 5000 erkende autodealers die vrijblijvend en kosteloos een bod uitbrengen op jouw tweedehands auto. Je kunt je auto eenvoudig aanmelden door onder andere je kenteken en kilometerstand door te geven. Binnen 24 uur ontvang je het hoogste bod.

Gelezen 918 keer Laatst aangepast op dinsdag, 02 juni 2015 14:39

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save