Een tattoo laten ontwerpen en zetten: oogpunt van de consument

Date donderdag, 18 juli 2013 09:23 |   | 

Tattoo's zijn tegenwoordig helemaal hip, vele mensen hebben al een of ander ontwerp met inkt op de huid, met de fraaiste kleuren, en meest trendy motiefjes lopen zij dan ook te pronken op het strand tijdens de warme zomerdagen .

Het hebben van een tatoeage is voor velen dan ook geen taboe meer, en zelfs op de televisie zijn er tegenwoordig programma's toegewijd aan het tatoeëren als vak. De tattoo lijkt ongekend populair, en als gevolg zijn er in de grote steden waarschijnlijk meer tattooshops te vinden dan slagerijen. Hoewel bij sommige tattoo's nog niet geheel duidelijk is in welke slagerij het ontwerp getatoeëerd is, zijn tattoo's vaak ook prachtige kunstwerken om naar te kijken. Als het nu om een mooie groot ontwerp met sterren gaat, of een klein snoezig hartje, de mogelijkheden lijken eindeloos. De meeste consumenten hebben dan vaak ook al een globaal tattoo ontwerp in gedachten voordat zij een tattooshop binnen wandelen, of gaan eenmaal binnen diep graven in de vele voorbeelden die er doorgaans in de betreffende shop aanwezig zijn.

 Een tattoo laten ontwerpen in een tattooshop

Echter elke tattooshop is anders. Het feit dat elke tattoo handmatig word getatoeëerd, betekend dan ook dat hetzelfde tattoo design bij verschillende individuen enorm kan verschillen. Het verschil hierin heeft veelal te maken met de tattoo artiest, elke artiest heeft doorgaans zijn eigen stijl en talenten, en elke tattooshop heeft uiteraard zijn eigen personeel. Wanneer men een tattoo ontwerp laat maken is het dan ook belangrijk de juiste artiest voor de uiteindelijke tatoeage te vinden die dit tattoo ontwerp ook daadwerkelijk kan tatoeëren. Een tattoo laten ontwerpen is dut niet zo eenvoudig als het lijkt, vraag hulp aan je tatooeërder om er verzekerd van te zijn dat alles 100% naar wens is voordat je de stap neemt om deze ook daadwerkelijke te laten prikken.

 Tattoo designs laten zetten in de toekomst

Zolang er nog geen autonome machines zijn die tatoeages kunnen zetten op menselijk huid zal het talent, of de onkunde van de artiest het eindresultaat het meest beïnvloeden. De variabelen die bij het zetten van een tattoo bestaan zijn erg groot, waardoor het nog niet zover is dat er bijvoorbeeld robots zijn die hetzelfde tattoo ontwerp iedere keer weer perfect kan tatoeëren op de menselijke huid, waardoor elke tatoeage een perfecte kopie is van de tattoo design. De techniek is er wel, maar erg kostbaar waardoor het product, de tatoeage zelf, te duur word voor de consument. Ook al is het maar de vraag of de consument wel zit te wachten op een zoveelste exacte kopie van een tatoeage die door middel van een computer in de huid gestoken word. Tatoeages als massa product kan uiteindelijk de doodsteek zijn voor de tattoo artiest. Zoals de kleurenprinter van nu beter kan tekenen dan een  mens, zal een tattoo robot  uiteindelijk ook beter kunnen tatoeëren als een menselijk tattoo artiest . 

Gelezen 1035 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 juli 2013 20:13

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save