Neopreen maskers voor op de motor

Date maandag, 20 juni 2011 13:51 |   | 


Ben jij een echte motorfanaat en trek je er graag en vaak op uit met je motor? Natuurlijk is dat een prachtige en gezellige hobby die je alleen of samen met vrienden kunt beoefenen. Je bent lekker onderweg, je ziet nog eens wat van de natuur en als het ergens leuk is blijf je er gewoon even hangen! Bovendien geeft het een immens bevrijd gevoel als je met een krachtige motor over snelwegen of over landweggetjes rijdt. Daarnaast is een motor het ideale vervoermiddel om lange files te vermijden of er gewoon langs te rijden.

Het probleem in Nederland is alleen het weer. Iedere biker heeft weleens meegemaakt dat hij vertrok met een stralende zon. Als je mazzel hebt blijft dat ook zo, maar het gebeurt helaas vaak genoeg dat er tijdens je toerritje ineens een geweldige wind opsteekt. Je krijgt te maken met een enorme hoosbui of het Nederlandse klimaat bedenkt nog andere vervelende verrassingen voor je… Nu zal jij je als rechtgeaarde biker daar natuurlijk niet al te veel van aantrekken, want anders had je wel een auto gekocht, maar toch kan het weleens beroerd uitpakken. In die gevallen kan een motormasker – ook wel facemask genoemd – een hele uitkomst zijn.

Een facemask biedt bescherming tegen zon, kou, extreme hitte, stof, wind, regen, insecten en noem maar op. Maskers zijn er in allerlei vormen, motieven en uitvoeringen en dat varieert van halve tot hele maskers, met of zonder ingebouwde neusring, filter of met alleen ventilatiegaten. Het belangrijkste is echter dat een masker gemaakt moet zijn van luchtdoorlatend materiaal om overvloedige transpiratie te voorkomen. Neopreen is dan een ideaal materiaal. Dit is een synthetische rubbersoort die voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Het gebruik kan variëren van chirurgische handschoenen tot duikerpakken, maar dus ook voor maskers!

Het heeft een heleboel eigenschappen die belangrijk zijn voor facemasks. Je kunt daarbij denken aan vlamdovende en isolerende eigenschappen en aan een uitstekende weerbestendigheid. Neopreen is waterafstotend, biedt bescherming tegen UV-straling en heeft nog vele andere voordelen voor bikers. Het is dus zeker aan te raden om voor die tegenvallende weersomstandigheden een masker aan te schaffen.

Maskers van neopreen zijn in een boel designs en prints verkrijgbaar. Die designs kunnen variëren van heel eenvoudig en subtiel tot heel fantasierijk en kleurig, zodat er voor iedereen wel iets te vinden valt. Gelukkig is er op internet een bijzondere webshop te vinden die een uitgebreid en uniek assortiment facemasks, bivakmutsen en bandana’s aanbiedt. Deze webshop heet Facemasks.NL. Het is beslist een aanrader om deze site te bezoeken als je op zoek bent naar een goed masker voor al jouw motortochten!
Gelezen 3269 keer Laatst aangepast op maandag, 20 juni 2011 17:40

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save