Met een bivakmuts de helling af!

Date maandag, 20 juni 2011 14:01 |   | 


Tijdens de wintermaanden bezoeken miljoenen mensen de bekende sneeuwgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Zelfs de wat ondergewaardeerde wintersportgelegenheden in landen als bijvoorbeeld Duitsland en Schotland trekken elk jaar steeds meer bezoekers. Dat is ook geen wonder, want wintersporten zoals skiën en snowboarden zijn ideale middelen om de hele dag lekker bezig te zijn. Je kunt heerlijk genieten van prachtige uitzichten en tijdens de après-ski kun je gezellig samen zijn met je oude en nieuwe vrienden.

Bij al die sporten is een goede uitrusting van groot belang en daarbij ligt de nadruk natuurlijk op je ski’s of je snowboard, je stokken en natuurlijk je skischoenen. Isolerende, ademende kleding die je beschermt tegen wind, regen, kou en sneeuw is echter net zo belangrijk. Tenslotte wil je niet meteen doorweekt zijn als je eens een keer valt! Ook als het weer eens wat slechter uitpakt, wil je goed voorbereid zijn.

Skiën en snowboarden kun je beoefenen met verschillende moeilijkheidsgraden, afhankelijk van het soort piste waarvoor je kiest. Als echte wintersportfanaat ben jij natuurlijk de hele dag op de piste te vinden en dan is het van groot belang dat je goed bent voorbereid op allerlei soorten weersomstandigheden. Ook al ga je de berg op in een stralend zonnetje, in de loop van de dag kan dat best veranderen, hoe goed je de weersvoorspellingen ook in de gaten hebt gehouden.

Sta jij bovenaan die moeilijke zwarte piste? Wordt het alsmaar kouder, steekt er een snijdende wind op of dreigt er een sneeuwbui aan te komen? Dan wordt het toch wat minder aantrekkelijk als je alleen een muts op je hoofd hebt! In die gevallen kun je natuurlijk de skilift naar het dal nemen, maar dat is de gemakkelijkste weg. Het is dan heel wat comfortabeler als je gezorgd hebt voor wat meer gezichtsbescherming. Daar zijn heel goede oplossingen voor te bedenken die niet veel hoeven te kosten en die weinig plaats innemen als je ze mee naar boven neemt.

Een bivakmuts is een van die handige mogelijkheden. Er zijn heel goede lichtgewicht bivakmutsen van katoen op de markt die een ideale oplossing bieden voor elke wintersport. Een bivakmuts beschermt je hoofd en je gezicht tegen de invloeden van kou en wind en je kunt hem uiteraard dragen in combinatie met een skibril en een beanie of helm. Bivakmutsen zijn verkrijgbaar in talloze designs en ze nemen nauwelijks plaats in. Een gespecialiseerde site die een grote keuze heeft aan bivakmutsen, snowboard maskers en bandana’s is Facemasks.NL. Aarzel dus niet om eens rond te snuffelen op deze site en kies een bivakmuts die helemaal bij jou past!

Gelezen 3256 keer Laatst aangepast op maandag, 20 juni 2011 17:35

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save