De geschiedenis van de chicano tattoo

Date woensdag, 05 maart 2014 10:35 |   | 
De geschiedenis van de chicano tattoo

De geschiedenis van de tattoo Chicano

De Chicano stijl heeft zijn oorsprong uit Amerika in de jaren 30. Het is een tekenstijl. De naam Chicanos was vroeger een scheldwoord voor de immigranten die uit Mexico overkwamen. De jaren '60 waren roerige tijden in Amerika en de Mexicanen kwamen op voor hun sociale rechten. Om hun eisen onder de aandacht te brengen werden er posters, muurschilderingen, kunst en tattoos onder de aandacht gebracht die een dezelfde stijl deelden. Dat was dus de Chicano stijl. Een chicano tattoo wordt normaal gesproken gezet met een zwarte inkt en dunnen lijntjes. 

Kenmerken Chicano Stijl

De Chicano stijl is goed te herkennen. De meest opvallende kenmerken zijn de dunne lijntjes en veel detail werk, sierlijke letters en ontwerpen die veel te maken hebben met Christus, Maria of veel vrouwen gezichten. De meest bekende Chicano tattoo is waarschijnlijk wel de kleine pachuco kruis die te vinden is tussen de duim en wijsvinger. Een chicano tattoo zetten kan op vele manieren, er zijn veel ontwerpen in deze stijl.

Gelezen 1056 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save