Meest voorkomende fouten bij artikel marketing

Date woensdag, 28 mei 2014 23:43 |   | 

Artikel marketing is in de laatste jaren enorm populair geworden als onderdeel van internetmarketing. Artikel marketing is kort gezegd het promoten van jou producten of diensten d.m.v. het plaatsen van zelf geschreven artikelen over jouw product of dienst.

5 jaar geleden ben ik UwArtikel.nl gestart en heb daarop velen artikelen van internet marketeers voorbij zien komen. Allemaal met doel om meer bezoekers naar hun website te krijgen en hoger in de zoekmachines te komen. Velen maakten echter dezelfde fout. Ze begrijpen niet wat er werkelijk met artikel marketing wordt bedoeld:

 

“Artikel marketing is kort gezegd het promoten van jou producten of diensten d.m.v. het plaatsen van zelf geschreven artikelen over jouw product of dienst”

 

Artikel marketing is dus NIET om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk backlinks hebt naar je website van andere niet-gerelateerde-websites. Maar om ervoor te zorgen dat je meer potentiële klanten krijgt door potentiële klanten naar je website te lokken nadat ze jouw informatie gevonden hebben via Google.

Niet iedere bezoeker of iedere visit die jij op je website hebt is een potentiële klant. Het is een bezoeker, maar daarmee nog geen klant. Wellicht is het een bot die het internet doorzoekt naar e-mailadressen of dergelijke informatie. Ook kunnen het Spiders zijn die het internet “crawlen” om informatie te doorzoeken voor andere diensten zoals de index van Google.

Veel marketeers die zich voor het eerst bezig houden met SEO (=Search Engine Optimization) lijken zich hiervan niet bewust; ze posten een artikel van lage kwaliteit, bezaaid  van linkjes en wachten af..
Maar een zoekmachine als Google zal jouw wanhopige truckjes doorhebben en hier geen waarde aan toekennen. Deze truck heeft geen effect want slechte artikelen worden niet opgenomen in de zoekresultaten en links van websites die dit toestaan hebben geen toegevoegde waarde.

Enkel een kwalitatief goed artikel met hoge informatieve waarde zal jou doel met artikel marketing kunnen vervullen. Deze zal namelijk gevonden worden door mensen die opzoek zijn naar jouw informatie.

 

De top 5 veel voorkomende fouten die ik heb gezien:

  1. Artikelen met weinig waardevolle informatie
  2. Artikelen met onnodig veel linkjes
  3. Geen Meta beschrijving en tags ingevuld
  4. Geen links van andere websites of social media naar je artikel
  5. Geen gebruik gemaakt van de functionaliteiten en media die voor handen is.

 

Gelezen 934 keer Laatst aangepast op maandag, 13 oktober 2014 12:06
Uwartikel.nl

de plaats op internet voor artikelen

Registreer je om artikelen te plaatsen.

Artikelen Plaatsen | FAQ | contact

Social Profiles

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save