Stop fietsendiefstal!

Date woensdag, 12 november 2014 16:08 |   | 

Iedereen in Nederland heeft er van gehoord en een heleboel fietsenbezitters hebben er ontzettende last van. Fietsendiefstal. Dat is iets wat toch wel erg vervelend is als het jou gebeurd. Je staat met je sleuteltje in je handen, loopt langs de honderden fietsen op het station en je zoekt en zoekt.. maar je fiets staat er niet meer bij. Wat moet je dan?

Natuurlijk doe je aangifte bij de politie, maar die bewaren je aangifte een paar weken en dan gaat hij naar het archief. Fietsendiefstal wordt namelijk bijna nooit opgelost. Het is een probleem en ook bij de politie kunnen ze er niet veel mee. Er zijn een heleboel fietsen in de stad dus de kans dat je hem nog terug vindt is nihil.

Je kunt het beste proberen om te voorkomen dat hij gestolen wordt. Als het eenmaal gebeurt is, kun je niets meer doen, maar daarom moet je het voorkomen. Ten eerste moet je je fiets goed op slot zetten. Je hebt een slot, maar daarbij kun je een extra kettingslot aanschaffen. Dit kun je vast maken aan je damesfiets en iets wat vast in de grond zit, zoals een lantaarnpaal of een speciale fietsenrekken met plaats om je slot aan vast te maken. Een tip die recent pas bekend is geworden komt van een fietsendief. Je moet je ventiel zo dicht mogelijk bij je slot zetten. Op deze manier als een fietsendief je slot probeert te ‘tikken’, dus de band op de grond stuiteren tot het slot loslaat, maakt hij ook je ventiel kapot. En op een fiets met een lekke band is het moeilijk fietsen, toch? Bovendien heb jij liever een lekke band dan helemaal geen fiets lijkt me. Dus zet je moederfietsen goed op slot, met het ventiel tussen het slot en een spaak!

Gelezen 638 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save