Leuke activiteiten voor u en uw puppy

Date vrijdag, 21 oktober 2011 15:39 |   | 

Wie wel eens een puppy in huis heeft gehad, zal beamen dat zo’n kleintje ontzettend druk kan zijn. Overal rondsnuffelen, graven, zo af en toe eens wat stuk gooien: het hoort er allemaal bij. Vooral hondjes die in de puberteit zitten, kunnen soms wat lastig zijn. De oplossing hiervoor ligt echter niet in boos worden op uw hondje en tegen hem schreeuwen of hem afstraffen, maar in een consequente training, een goede verzorging en geschikte hondenvoeding. Een actieve hond is tenslotte een blije hond! Hieronder volgen wat leuke activiteiten voor u en uw pup.

 

Sporten is niet alleen voor hondenbaasjes; ook de honden zelf kunnen er erg veel plezier aan beleven. Ga in de zomer bijvoorbeeld met uw pup naar het strand om lekker te wandelen, hard te lopen of misschien zelfs te zwemmen. Of leer uw hondje naast uw fiets te lopen – op die manier kunt u samen bijvoorbeeld door het bos fietsen. Let echter wel goed op dat uw hondje naast de fiets niet te vermoeid raakt of zich bezeert. Fiets dus niet al te snel en houd een oogje op uw pup. Ook kunt u de klassieke hondenspelletjes met uw pup spelen, zoals apporteren en frisbeeën. Let daarbij op dat u uw huisdiertje niet laat spelen met mogelijk schadelijke voorwerpen, zoals takken met scherpe punten eraan.

 

Een vrij nieuwe hondenactiviteit, die iets meer training vereist, is doggydancing, of wel hondendansen. Dat deze sport steeds populairder wordt, bewijzen de vele home video’s van salsa dansende golden retrievers en walsende labradors die al op onder andere Animal Planet voorbij kwamen. Hoewel deze hondensport misschien wat te hoog gegrepen is voor sommige puppy’s, kan het leuk tijdverdrijf zijn om een muziekje aan te zetten en ‘vrij’ te dansen met uw huisdier. Onthoud echter wel dat uw puppy een puppy blijft, wat voor sport of activiteit u ook verzint. Hij of zij zal dus niet alles meteen begrijpen en daar moet u als baasje ook flexibel mee omgaan. Op die manier bouwt u een geweldige relatie op met uw hondje!

 

Tot slot speelt geschikte voeding een belangrijke rol in de training en activiteiten die u onderneemt met uw puppy. Hij of zij heeft tenslotte voeding met voldoende calorieën en eiwitten nodig om genoeg energie te hebben voor al dat rennen, zwemmen en dansen. Hiervoor is speciaal puppyvoer uitermate geschikt – in dit voer zit meer energie dan in ‘normaal’ hondenvoer, zodat uw pup lekker energiek blijft. Wilt u gratis puppyvoeding uitproberen, vraag dan het puppypakket van Eukanuba aan. In dit pakket vindt u voedingsinformatie voor puppy’s en een bon voor gratis hondenvoer. Veel plezier met uw puppy!

 

Contact:
Julia Jonker
KeywordFluency
Telefoon: +44 (0)1904 780040
E-Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres : Blackthorn House, Northminster Business Park, York, YO26 6QW

Gelezen 2777 keer Laatst aangepast op vrijdag, 21 oktober 2011 15:44

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save