Welke brokers zijn er beschikbaar voor beleggen?

Date zondag, 18 januari 2015 09:16 |   | 

Wil je gaan beleggen of online handelen op de beurs en ben je benieuwd welke brokers daarvoor beschikbaar zijn? Een broker biedt je toegang tot de markt, je kunt zelf immers niet zomaar een aandeel of een ander effect op de beurs kopen. In plaats daarvan maak je gebruik van een van de brokers, die ervoor zorgen dat je bepaalde order uit kunt laten voeren. Hiervoor heb je de keuze uit verschillende brokers, die allemaal zo hun voor- en nadelen met zich meebrengen. Wij zetten hier de grootbanken, de online brokers en de brokers speciaal voor het daytraden voor je op een rij. Er bestaan belangrijke verschillen, waardoor het goed is om na te gaan waar je het best van start kunt gaan en waar je ervoor zorgt dat je een zo groot mogelijke kans op een hoog netto rendement met beleggen kunt maken.

Grootbanken

Traditioneel vormen de grootbanken brokers om online te gaan beleggen, nog vanuit de tijd dat we dit niet online deden. De banken hadden de toegang tot de verschillende beurzen en daarmee de markt. Het voordeel van de grootbanken is dat ze een prima service aanleveren, die vaak nog persoonlijk is. Daarnaast hebben zij toegang tot de verschillende beurzen en is het dus mogelijk om in tal van fondsen en effecten te handelen.

Het grote nadeel van het handelen via de grootbanken is echter dat de kosten er ontzettend hoog liggen. Ze berekenen hoge kosten als bewaarloon en brengen ook hoge kosten in rekening voor de transacties die je er uit wilt laten voeren. Dat betekent dat er weinig van het bruto rendement over zal blijven. Op die manier maak je een beperkt netto rendement en is het de investering van tijd, geld en moeite in veel van de gevallen niet meer waard.

Online brokers

Een alternatief voor de grootbanken vormen de online brokers die er beschikbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat zij de mogelijkheid hebben om meer scherpe kosten te rekenen, waardoor het netto rendement dat je kunt maken hoger uit zal vallen. De brokers maken zelf minder kosten en hebben vervolgens de mogelijkheid om een deel van dit voordeel aan je door te berekenen. De online brokers hebben tevens toegang tot de verschillende beurzen.

Het nadeel van deze online brokers is echter dat ze er vooral op zijn gericht om op de lange termijn te beleggen, ze zijn veel minder geschikt voor het daytraden. Je hebt de keuze uit tal van aandelen en effecten, waarmee je vooral op de meer lange termijn een aantrekkelijk rendement kunt maken. De transactiekosten liggen er vrij hoog en de mogelijkheden om een goede technische analyse van de koers te maken zijn er helaas wat beperkt.

Brokers voor het beleggen

Het best kun je terecht bij de brokers die er speciaal voor het beleggen en daytraden zijn. Het unieke hiervan is dat je er de mogelijkheid hebt om online een account te maken, je er lage kosten voor de transacties betaalt en je de keuze hebt uit een aantal verschillende mogelijkheden om een goede technische analyse te maken. Je kunt op die manier beleggen of daytraden zoals het bedoeld is, door korte tijd long of short te gaan op de verschillende opties, aandelen en grondstoffen. Verder heb je volop toegang tot bijvoorbeeld turbo’s en andere mogelijkheden om gebruik te maken van het hefboomeffect.

Wat dat betreft zijn de online brokers speciaal voor het beleggen het best geschikt. Je kunt er gewoon online een rekening openen en daar een bedrag storten. Bovendien hoeft dit bedrag niet zo hoog te zijn als de minimale inleg die de grootbanken en andere online brokers vaak rekenen, waardoor je heel laagdrempelig van start kunt gaan.

Gelezen 2574 keer Laatst aangepast op maandag, 01 mei 2017 08:56
Cees van Dongen

Hoog rendement met beleggen en traden op de beurs, AEX, DAX, EURUSD, Dow Jones, SP 500.

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save