Meer mensen moeten een EHBO cursus volgen

Date woensdag, 21 januari 2015 13:17 |   | 

Er moeten meer Nederlanders een EHBO cursus gaan volgen. Het Rode Kruis kwam afgelopen weekend met de mededeling dat er van ongeveer dertig Nederlanders maar één genoeg verstand heeft van EHBO. Dit betekent dus dat er in elke groep van dertig mensen maar 1 persoon eerste hulp zou kunnen bieden. De EHBO kennis van de Nederlanders kan en moet flink opgeschroefd worden, het is belangrijk dat er meer mensen een EHBO cursus volgen.

Ongeluk

Wanneer iemand een ongeluk krijgt, onwel wordt, flauw valt of op een andere manier in de problemen komt zijn vaak de eerste minuten van levensbelang. De hulpdiensten zijn nooit binnen een paar minuten aanwezig, wanneer iemand dus onwel wordt is hij afhankelijk van de eerste hulp die omstanders kunnen bieden. Het is dus ontzettend belangrijk dat er meer mensen een EHBO cursus gaan volgen. Stel je voor dat je een hartstilstand krijgt of dat je bijna stikt? Jij wilt dan toch ook dat iemand je te hulp kan schieten?

EHBO

Het Rode Kruis heeft verschillende opties om te helpen om de eerste hulp bij ongevallen vaardigheden van Nederlanders te verbeteren. Zo is er een EHBO app voor mobiele telefoons die je onder andere vertelt waar de dichtsbijzijnde AED is, het apparaat wat je nodig hebt om iemand te reanimeren. Daarnaast zijn er ontzettend veel aanbieders van eerste hulp bij ongevallen cursussen.

Ouders van jonge kinderen zouden eigenlijk ook allemaal een cursus moeten volgen om eerste hulp bij kinderen te leren. Het is belangrijk om goede hulp te bieden wanneer je kind iets overkomt. Kinderen zijn vaak druk in de weer met buitenspelen, klimmen en fietsen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt natuurlijk wel de juiste hulp kunnen bieden aan je kind.

 

Gelezen 2153 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save