Wat zijn de voordelen van payrolling?

Date maandag, 30 maart 2015 14:49 |   | 

Payrolling is een begrip wat steeds meer voorkomt binnen de huidige economie. Niet alleen vanwege de vele voordelen die er aan kleven, maar ook vanwege de steeds meer bepalende overheid, welke de risico's van werkgevers in sommige gevallen onverantwoord groot maakt.

Voordeel voor werknemers

Als werknemer kent een payroll constructie ook voordelen. Doordat je juridische werkgever veel personeel in dienst heeft, kan deze gebruik maken van collectieve voordelen. Dit kan zijn:

  • Collectieve verzekeringen

  • Sportschool abonnementen

Ook zijn er meerdere mogelijkheden met betrekking tot de transparantie door bijvoorbeeld online toegang in het personeelsdossier en een helpdesk waar je met alle vragen terecht kan omtrent de cao, loonstroken ect.

Risico's beperkt voor de werkgever

Naast de collectieve voordelen voor de werknemers damt het ook de risico's in voor de werkgevers. Zo zijn ze niet meer verantwoordelijk voor het loon wanneer ze in de ziektewet zitten bijvoorbeeld. Het is zelfs zo dat deze werknemers vervangen kunnen worden door het payrollbedrijf welke in in de hand hebt genomen.

Doordat bij payroll het feitelijke werkgeverschap gedeeld wordt, zijn de mensen op papier werknemer van de payroll organisatie. De werkelijke werkgever is echter vaak het bedrijf zelf.

Waar moet een payroll bedrijf aan voldoen?

Het is natuurlijk van belang dat jou partner in crime beschikt over de nodige kennis en ervaring. Wanneer contracten ect. verkeerd worden afgesloten heb je als werkelijke werkgever geen poot om op te staan. Zoek naar bedrijven met een staat van dienst zoals Payper. Het werken met een staat van dienst verkleint de risico's aanzienlijk op problemen na verloop van tijd. 

Gelezen 585 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save