Puppyvoeding: de drie criteria

Date maandag, 28 november 2011 11:45 |   | 

Er bestaan tegenwoordig zoveel soorten hondenvoeding dat het de meeste baasjes duizelt als ze voor het dierenvoedingsvak in de supermarkt staan. Want kiest u brokken of blikvoer, voer met omega 3 en 6 of juist met extra vitaminen en mineralen? Als u het trotse baasje van een kleine pup bent, maakt dat het verhaal vaak nog wat ingewikkelder; hoe een puppy groeit is namelijk deels afhankelijk van de voeding die hij of zij krijgt, wat het nog moeilijker maakt om de juiste voeding te kiezen. Er zijn echter drie vuistregels waarop u uw keuze kunt baseren. Één: is de voeding speciaal ontwikkeld voor puppy’s? Twee: bevat het ingrediënten van hoge kwaliteit? En drie: bevat het natuurlijke conserveringsmiddelen?

 

Allereerst is het belangrijk om u er bewust van te zijn dat een puppylichaampje andere behoeftes heeft dan het lichaam van een volwassen hond. Een puppylichaam heeft meer training en beweging nodig en is gebaat bij vet- en proteïnerijk voedsel. Het is dus aan te raden om voeding te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor puppy’s in de groei. Kies bijvoorbeeld Eukanuba Puppy & Junior voeding voor een evenwichtige groei; u kunt dit voer gratis uitproberen door het speciale puppypakket aan te vragen op de website van de fabrikant.

 

Wat betreft de ingrediënten: let erop dat uw puppyvoeding is gemaakt van de zogenaamde Human Grade ingrediënten, zoals vlees, rijst, aardappelen en groenten. Voeding die voornamelijk bestaat uit andere bestanddelen, kan schadelijk zijn voor uw hondje. Daarnaast zou een goede puppyvoeding voornamelijk moeten bestaan uit vlees en zouden graanproducten en dergelijke slechts een aanvulling moeten zijn. Zoek ook naar voeding waarbij de gebruikte vetten op de verpakking gespecificeerd worden. Op een verpakking van kwalitatief goed puppyvoer zou vermeld moeten staan waar het gebruikte dierlijke vet van afkomstig is, bijvoorbeeld van kip- of rundvlees. Als er alleen ‘dierlijk vet’ op het voedingsetiket staat, kan dat betekenen dat er vetten van slechte kwaliteit in zitten, die uw puppy slecht kan verteren. Vermijd ook producten die aangevuld zijn met tarwe en sojameel, dit zijn stoffen die de maag van uw pup wel vullen, maar verder geen voedingswaarde hebben.

 

Tot slot: chemische conserveringsmiddelen zijn extreem slecht voor uw puppy’s gezondheid en kunnen zelfs kanker veroorzaken, dus koop bij voorkeur voeding met natuurlijke conserveringsmiddelen. Voeding met natuurlijke conserveringsmiddelen bevat normaliter veel vitamine E; hier kunt u goede voeding aan herkennen. Hoe dan ook, bent u niet zeker van de voedingswaarde van de voeding van uw puppy of wilt u deskundig voedingsadvies, raadpleeg dan uw huisarts of een specialist bij uw dierenspeciaalzaak.

Gelezen 1077 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save