Door beeldzorg langer thuis wonen

Date dinsdag, 31 maart 2015 09:18 |   | 

Zorg op afstand of beeldzorg is een van de meest vernieuwende  manieren om ouderen langer thuis te laten wonen, maar toch continu het gevoel van veiligheid te kunnen geven. Via een beeldscherm kunnen medewerkers van een zorginstelling 24 uur per dag, zeven dagen per week meekijken. 

Alarmering

Beeldzorg is dus in feite de opvolger van het al bekende alarmeringssysteem. Hierbij kunnen ouderen zelf hulp inschakelen middels een halsketting met daaraan een alarmeringsknop. Hierbij kunnen ze familieleden of een thuiszorg medewerker verwittigen bij bijvoorbeeld een valpartij. Ouderen hebben namelijk vaak de grootste moeite, of zijn zelfs niet in staat om zelf terug overeind te komen. Daarnaast lopen ze aanzienlijk sneller blijvend letsel op.

Zorg op afstand

Zorg op afstand kan middels een beeldscherm. Dit kan een iPad zijn maar ook een televisie of computer. Hierbij wordt er een camera geplaatst waardoor calamiteiten snel opvallen. Doordat er zo door een medewerkster vanaf een centraal punt overzicht is, en direct contact kan zijn via beeld met verschillende patiënten, ontstaat er een gevoel van veiligheid. Zuidzorg is een van de instellingen welke deze manier van thuiszorg aanbiedt. 

Aanvulling op bestaande zorg

Naast zorg op afstand is het wel van belang dat er ook directe zorgcontacten zijn. Hiervoor is vaak zowel professionele zorg als mantelzorg een belangrijk onderdeel. Mantelzorgers doen vaak werk uit liefde voor een familielid of kennis. Echter zijn bepaalde situaties al snel teveel en is het daarom verstandig om professionele verzorging toe te voegen voor een patiënt. Daardoor kan hij of zij genieten van haar laatste jaren zelfstandig wonen. 

Gelezen 545 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven