Is een goede administratie tijdverspilling?

Date maandag, 20 april 2015 08:38 |   | 

Voor bedrijven en organisaties is een goede administratie verplicht. De reden hiervoor is dat de belastingdienst inzage moet kunnen hebben in de administratie indien nodig. Een goede, overzichtelijke administratie kost veel tijd, vaak wordt dit buiten de kantooruren nog gedaan door ondernemers. Kun je de boekhouding zelf doen? Natuurlijk is dit mogelijk, wellicht is het dan handig om een boekhoud cursus te volgen. Wanneer je weet hoe je het aan moet pakken en je kent je weg een beetje in de wereld van boekhouden kan dit veel tijd schelen. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een externe boekhouder in te huren, maar dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee.

In dit artikel worden een aantal belangrijke voordelen van het bijhouden van je administratie toegelicht.

 

Fiscaal voordeel

Door een overzichtelijke administratie te voeren kun je fiscaal voordeel behalen. Een goede administratie geeft je inzicht in de cijfers waardoor je maximaal fiscaal voordeel kunt behalen door je belastingaangifte goed in te vullen.

 

Belastingdienst

Problemen met de belastingdienst is het laatste wat je wilt als ondernemer zijnde, het is daarom erg belangrijk om een correcte administratie bij te houden. Voor de belastingdienst is het belangrijk om alle aangiften zo snel en goed mogelijk te controleren. Bij fouten in de administratie kan dit nadelige gevolgen hebben voor de belastingteruggave. De belastingdienst houdt namelijk de administratie van de ondernemer aan om de omzet en de winst te kunnen bepalen voor de belastingteruggave of de belastingaanslag.

 

Inzicht in de cijfers

In de bedrijfsadministratie vind je een hoop waardevolle informatie over hoe het ervoor staat met de onderneming. Je hebt zo makkelijk inzicht in de inkomsten, uitgaven en de prestaties van het bedrijf. Je kunt zo makkelijk een nieuwe strategie opstellen, wil je gaan investeren? Is hier ruimte voor? Of moet je juist even op de kosten letten? Je signaleert snel alle veranderingen in het bedrijf en je kunt makkelijk inspelen op ontwikkelingen binnen de branche. Dit allemaal dankzij een goede administratie.

 

Besparen van kosten

Het overzicht van de financiën biedt je inzicht in de kosten en hoe je hier geld mee kunt besparen. Je ziet waar veel geld naartoe gaat en waar je misschien kunt besparen. In sommige gevallen kun je besparen door meer kosten te maken, zo verlaag je de winst uit de onderneming en hoef je weer minder belasting te betalen. Je kunt hiermee dus belastingvoordeel opdoen.


Wil je meer informatie over opleidingen die je kunt doen om zelf de boekhouding op orde te krijgen? Kijk dan eens op de site van Fabius Opleidingen: http://www.fabiusopleidingen.nl

Gelezen 547 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save