Hoe kun je het beste purschuim verwijderen?

Date vrijdag, 24 april 2015 07:34 |   | 

Purschuim is een goed middel om gaten en scheuren mee dicht te maken of op te vullen. Het purschuim gaat na het op of inspuiten uitzetten. Doordat het uitzet kan het weleens voorkomen dat het polyurethaanschuim  ergens terechtkomt waar dit niet helemaal de bedoeling was. Het is niet gemakkelijk om het purschuim te verwijderen maar er is wel een manier om dit te verwijderen. Je kunt namelijk met een heel scherp mes het uitgeharde purschuim wegsnijden. Doe dit wel voorzichtig. Dat is de enige manier waarop je purschuim van een oppervlak kunt verwijderen.

Purschuim verwijderen als het op je handen of huid is gekomen

Het kan ook zomaar gebeuren dat tijdens het tijdens het gebruiken van purschuim er wat op je hand of op je huis is terecht gekomen. Zolang het purschuim nog niet hard is kun je dit gemakkelijk eraf halen met nagellakremover. Probeer het altijd zo snel mogelijk eraf te halen. Want als de purschuim echt hard is geworden dan zal je heel hard moet schrobben om het van je huid of van je handen af te krijgen. Daardoor kan je huid flink geïrriteerd of beschadigd raken. Ook al is dat binnen een paar dagen weer wel geheeld toch is het niet fijn. Daarom kun je het purschuim beter zo snel mogelijk voor het echt uit gehard is eraf halen. Er zijn ook mensen die als het purschuim al uitgehard is dit met een scherp mesje van hun handen gaan snijden. Ook dat is uiteraard niet zo verstandig en nog gevaarlijk ook daar kan je de huid namelijk ook flink van beschadigen.

Purschuim is moeilijk te verwijderen

Purschuim of je het nu op je handen hebt zitten of op een oppervlak, purschuim verwijderen blijft een lastig klusje. Daarom is het belangrijk om niet teveel in een keer van het purschuim te gebruiken. Het zet namelijk heel erg uit en misschien wel meer dan je eigenlijk verwacht. Als je er teveel van gebruikt zal je een heleboel moeten wegsnijden. Probeer daarom goed te doseren dan hoef je minder purschuim te verwijderen

Gelezen 25698 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save