Ondernemen? Win juridisch advies in.

Date vrijdag, 01 mei 2015 14:49 |   | 

Na al die jaren ben je er aan uit. Je hebt geen zin meer om het ‘zeuren’ van je baas aan te horen of discussies met die lastige collega aan te gaan. Je wilt vrijheid en eigen baas zijn. Zodat je zelf geld kunt verdienen met datgene dat je leuk vindt. Je hebt het ondernemershart in je zitten. Je hebt lef en je durft een risico te nemen. Een eigen bedrijf beginnen is natuurlijk niet zonder risico. Er is altijd de mogelijkheid dat het niet loopt en dat je geen klanten krijgt. Dan heb je natuurlijk ook geen inkomsten. Maar toch zet je je hier overheen en zorg je voor een goede voorbereiding. Maar juist omdat je het graag wilt en risico durft te nemen ga je er toch voor. Succes bereik je niet door op te geven voor je zelfs maar begonnen bent.

Eigen bedrijf

Met een eigen bedrijf heb je veel zelf in de hand. Je kunt zelf bepalen hoe je dag eruit zal komen te zien. Hoe laat wil je beginnen, hoe laat stop je, zolang het werk afkomt is er niemand die er iets over zegt. Het is natuurlijk fijn als je wat later kunt beginnen om zelf je kinderen naar school te brengen. Net als de werktijden waar je niet aan vast zit, is wellicht in jou situatie ook wel de werkplek die je zelf kunt kiezen. Gebruik je alleen een computer dan kun je misschien wel vanuit huis werken. Maar wel opletten dat je jezelf niet te snel laat afleiden, je moet het werk wel op tijd af krijgen en niet teveel andere dingen gaan doen als je nog veel werk hebt liggen. De enige die de afrekening krijgt als eigen baas ben je zelf. Je kunt geen collega’s de schuld geven.

De stap nemen

Het is belangrijk om voor een goede voorbereiding te zorgen voordat je de stap neemt om voor jezelf te beginnen. Maak een ondernemingsplan en zorg voor een zakelijke rekening en schrijf jezelf in bij de Kamer van Koophandel. Waarschijnlijk heb je een website nodig en om te zorgen dat mensen deze website bezoeken kun je misschien een budget vrijmaken voor (online) marketing om je website te promoten.

Juridisch

Natuurlijk zijn er ook juridische aspecten die je af moet dichten als je een eigen bedrijf gaat starten. Je moet je algemene voorwaarden opstellen zodat juridische geschillen voorkomen kunnen worden. En misschien heb je wel contracten nodig. Dan moet je hier wel juridisch advies voor inwinnen.

 

 

 

Gelezen 553 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 mei 2015 14:51

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save