Binnenkort zit u nooit meer alleen in de taxi

Date vrijdag, 08 mei 2015 10:18 |   | 

Het concept van de taxi is eenvoudig: mensen die van A naar B moeten, kunnen een beroep doen op de diensten van een taxichauffeur, die de persoon vervolgens naar zijn bestemming brengt. Er wordt betaald en de dienst is afgerond. Zo ging het althans in het verleden. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat taxi’s worden gedeeld door meerdere personen, die zo goedkoper uitkomen terwijl de taxichauffeur hetzelfde betaalt. Het is niet zomaar iets dat vaker voorkomt: er zit een hele business achter.

Zo heb je de Amsterdamse app Yeller. Die app bestaat puur en alleen voor het delen van taxi’s. Je kunt op de app aangeven dat je een taxi nodig hebt voor een bepaalde bestemming, en als je geluk hebt is er iemand die dezelfde kant op moet. Via de ap krijgt de taxichauffeur te horen waar hij heen moet en beide personen worden opgepikt. Zo kom je op de bestemming waar je heen wilde, voor maar de halve prijs. Ideaal.

Ook in Iran gaat het zo. Dit land heeft niet de reputatie erg progressief of vernieuwend te zijn, maar op het gebied van taxi’s doet Iran het gewoon goed. Taxi’s delen is daar eigenlijk de enige manier van het reizen met de taxi. Chauffeurs rijden rond, roepen om waar ze heen gaan en hopen zo veel mogelijk mensen in hun auto te krijgen. Het is voor reizigers perfect: je komt tegen een goede prijs op de juiste plaats, en misschien leer je zelfs nog mensen kennen.

Het lijkt een kwestie van tijd voor het taxi delen in heel Nederland de overhand gaat nemen. Toegegeven: je moet een beetje geluk hebben dat een ander persoon naar dezelfde bestemming moet, maar verder is er weinig mis mee. Je bespaart geld, ontmoet anderen en wordt nog steeds comfortabel en snel vervoerd. Voor taxicentrales als Taxi Haarlem en Taxi Hoofddorp breken andere tijden aan. Tijden waarin ze niet één, maar meerdere personen naar een bestemming voeren.  

Gelezen 734 keer
johnbenthem

Liefhebber van taxi's en al dat mooi is!

Gerelateerde artikelen

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save