De taxi is al lang geen auto meer

Date woensdag, 13 mei 2015 13:18 |   | 

Voorheen was het concept van de taxi nog eenvoudig: je werd door een auto opgepikt en van A naar B gebracht. Je betaalde de chauffeur en klaar was kees. Tegenwoordig ligt het allemaal net iets gecompliceerder, nu je taxi’s in alle vormen en maten hebt. Het toppunt kwam afgelopen maand, toen taxi-app Uber bekendmaakte ritjes met de helikopter aan te bieden tijdens het filmfestival in Cannes. Zo ritje kost wel 160 euro maar dan maak je wel een spetterende entree.

 

Er was al heel lang de zogenaamde watertaxi. In steden met rivieren zoals Chicago, New York en Rotterdam kon je al jarenlang met de boot worden vervoerd. Dit was niks nieuws. Maar sinds een jaar of tien zijn de gekste varianten opgedoken. Vanuit Azië is het fenomeen ‘Tuk-Tuk’ overgewaaid (een taxi met drie wielen) en je kunt op sommige plaatsen ook vervoerd worden door speciale vrouwentaxi’s. Verder heb je in New York ook de mogelijkheid om met een privé vliegtuig naar Manhattan vervoerd te worden. Niets lijkt tegenwoordig te gek.

 

Het gekste zijn ongetwijfeld de ruimtetaxi’s. Die zijn het perfecte voorbeeld van de taximarkt die meegaat met de trends en altijd moderniseert. Ruimtereizen wordt voor een steeds groter publiek toegankelijk en dus speelt de taximarkt erop in. Natuurlijk is een ritje naar de ruimte niet echt een taxirit, maar zo wordt het wel geadverteerd.

 

De tijden dat de taxi een auto was lijken dus een beetje voorbij. Centrales als Taxi Bloemendaal en Taxi Heemstede rijden nog gewoon in auto’s en zullen dit ongetwijfeld nog lang blijven doen, maar ze krijgen goede concurrentie. Taxi’s in de vorm van helikopters, in de vorm van boten of alleen voor vrouwen: het bestaat allemaal, ook in Nederland. Er is voor iedereen wat wils en dat is misschien ook wel goed zo.

Gelezen 783 keer
johnbenthem

Liefhebber van taxi's en al dat mooi is!

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save