Lokale online Marketing

Date woensdag, 13 mei 2015 15:00 |   | 

Online Marketing is op verschillende niveau's inzetbaar. Voor landelijk opererende webwinkels en bedrijven die diensten aanbieden via internet zijn er enorm veel opties om landelijk te adverteren op het internet.

Een tweede, zeer aantrekkelijke vorm van online adverteren is te vinden in lokale online marketing. Bedrijven als Google en Facebook zijn de laatste jaren steeds meer bezig geweest met het faciliteren van mogelijkheden om op lokaal of regionaal niveau online marketing in te zetten.

Een aantal manieren om lokale online marketing uit te voeren

Er zijn verschillende mogelijkheden om lokaal te profiteren van de mogelijkheden die het internet biedt.

  • Lokaal adverteren via Facebook adverteren. Door doelgroepbepaling goed in te zetten is het mogelijk om heel gericht te adverteren op locatie, maar ook op bijvoorbeeld leeftijd en geslacht. Ideaal voor bijvoorbeeld een supermarkt die graag de wekelijkse aanbiedingen communiceert met mensen in de omgeving.

  • Lokaal adverteren met Google Adwords. Ook met Google Adwords is het mogelijk om gericht te adverteren. Je hebt onder andere mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde stad, regio, provincie of een straal rondom een plaats of regio. Het grote voordeel hiervan is dat je heel specifiek kunt selecteren waar je doelgroep woont.

  • Lokale online SEO. Miljoenen pagina's op het internet zijn er inmiddels gewijd aan het begrip SEO of zoekmachine optimalisatie. Logisch, want bezoekers die via het “gewone” Google op je website terecht komen zijn vaak ook de meest waardevolle. Daarnaast betaal je niet per klik naar je website. Voor lokale bedrijven kan een SEO-campagne gericht op plaatsnaam, stad of regio heel effectief zijn. Stel je voor dat je een webshop met afhaalmogelijkheid hebt in bijvoorbeeld Veendam of Groningen-stad. Door lokaal zoekmachine optimalisatie uit te voeren komen mensen uit de regio ook binnen op de webshop en kunnen vervolgens bestellingen direct afhalen.

Er zijn nog vele andere mogelijkheden om op lokaal of regionaal niveau online marketing uit te voeren, maar bovenstaande methoden zijn wel degenen met het grootste bereik over het algemeen.

Het een sluit het ander niet uit

Als je kiest voor een strategie die gericht is op een locatie, stad of regio betekent dat niet dat alle andere opties om landelijk online te adverteren daardoor overbodig of onwenselijk zijn. Een gerichte lokale advertentie campagne sluit de mogelijkheid om ook landelijk online te adverteren absoluut niet uit.

Over Offsource internetdiensten

Behalve website ontwikkeling en applicatie ontwikkeling met inzet van een internationaal team van webprogrammeurs en webontwikkelaars levert Offsource ook internetdiensten gericht op het online promoten van websites en webshops. Zo is het mogelijk Google Adwords campagnes uit te besteden, maar ook campagnes via bijvoorbeeld Facebook adverteren door ons te laten beheren en optimaliseren.

Gelezen 831 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save