Tips voor beleggen tijdens de crisis

Date donderdag, 08 december 2011 11:32 |   | 

Beleggen tijdens en na de crisis

Spreid met beleid!

Spreiding is het beste middel om risico’s te verkleinen. Wereldwijd spreiden lijkt geen logische keuze nu de aandelenkoersen vooral in het westen onderuit gaan. Echter, schijn bedriegt. Er is een grotere scheiding gekomen tussen risicodragende en risicomijdende beleggingscategoriëen. Westerse aandelen, bijvoorbeeld Duitse en Nederlandse staatsobligaties en de Zwitserse franc zijn veilige keuzes. Door deze veilige keuze is het risico van risicodragende aandelen makkelijker te dragen

 

Kijk naar Structurele groeitrends

Ook in de huidige crisis zijn er kansen te ontdekken. Er is een structurele groei te herkennen bij opkomende landen en sterke merken. Deze trends zijn ook dichter bij huis te herkennen. Online shoppen bijvoorbeeld. Dit zit al jaren in de lift, en dat zal ook zo blijven. De crisis draagt hier zelfs aan bij, aangezien online shoppen vaak goedkoper is.

Laat je niet van de wijs brengen

In een crisis kunnen emoties als angst en hebzucht ertoe leiden dat iedereen naar een uitgang zoekt. Als je je kwantitatief belegt en je houdt vast aan je strategie heb je de grootste kans om met een goed rendement uit de crisis te komen.

 

Bedrijven die goed geleid worden, presteren beter

Wat voor beleggers geldt, geld ook voor ondernemers. Bedrijven met een kwalitatief ondernemingsbestuur en vasthouden aan hun eigen visie zijn beter uit op de lange termijn. Dat is als belegger weer interessant. Zeker in de crisis is het belangrijk om naar de kwaliteit van het bestuur van bedrijven te kijken. Met een goed bestuur zijn risicobeheersing en het interne toezicht vaak beter geregeld.

 

Bekijk nu de toekomstige kansen

Kijk verder dan vandaag. Kijk verder dan de crisis. Wat komt er na de crisis? Speel in op de vraag van opkomende markten. Doordat de bevolking in China en India enorm groeit en de middenklasse steeds rijker wordt zal de vraag naar voedsel exponentieel toenemen. Dat betekent prijsstijgingen in de food- & agri-sector.

This post was submitted by Beleggen in Fondsen

Gelezen 1272 keer Laatst aangepast op donderdag, 08 december 2011 12:23

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save