Je huurwoning verhuren. Mag dat?

Date woensdag, 10 juni 2015 12:23 |   | 
Je huurwoning verhuren. Mag dat?

Ik heb een huurwoning mag ik deze verhuren

Stel je hebt een woning gehuurd via de woningbouwvereniging en gaat tijdelijk naar het buitenland. Wat doe je dan met je woning? Veel huurders besluiten voor onderhuur te gaan. Ze willen de woning niet kwijt en besluiten deze illegaal door te verhuren. Met als gevolg stres en onnodig lopen van risico’s. Je kunt namelijk legaal je appartement of huis tijdelijk verhuren. Dit kan via huisbewaring. Het aanvragen ervan is eenvoudig en kan snel worden geregeld.

Legaal verhuren via huisbewaring

Ga je tijdelijk naar het buitenland om te werken, studeren, reizen of om familie te verzorgen? Dan kun je via huisbewaring legaal je woning verhuren. De huisbewaarder blijft dan tijdelijk in jouw woning en moet aan het eind van de verhuurperiode je huis of appartement verplicht verlaten. Huisbewaring moet je bij de woningbouwvereniging aanvragen en ook melden bij de gemeente. Eenmaal akkoord dan mag je minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden verhuren. Verlenging is soms mogelijk. Veel woningbouwverenigingen stellen aanvullende eisen. Hierbij kun je denken aan: geen huurachterstand en redelijke huurprijs (je mag geen winst maken). Vraag je woningbouwvereniging naar de voorwaarden.

Je woning verhuren Amsterdam doe je niet zomaar. Als je wilt verhuren doe je er verstandig aan om dit via de legale weg te doen. Mocht je onderverhuren en de woningbouwvereniging komt erachter? Dan loop je het risico op uitzetting en mogelijke claims. Laat je daarom adviseren en begeleiden door een makelaar.

Gelezen 827 keer Laatst aangepast op woensdag, 10 juni 2015 12:28

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save