Zorg dat je niet wordt opgelicht in de taxi

Date donderdag, 18 juni 2015 09:27 |   | 

Het gebeurt helaas nog steeds regelmatig dat mensen worden opgelicht door een taxichauffeur. Het gebeurt vaak met toeristen, maar ook als inwoner van Nederland ben je lang niet altijd veilig. Er zijn gelukkig een paar trucs en tips die je kunnen helpen te voorkomen dat je wordt opgelicht.

 

Spreek een prijs af

Zorg dat je nooit in een  taxi stapt zonder een prijs te hebben afgesproken met de chauffeur. Wanneer je dat wel doet van tevoren, is de kans veel kleiner dat hij aan het einde van de rit een enorm bedrag vraagt. Let bij het afspreken van de prijs bovendien op dat de taxichauffeur niet al te veel vraagt. Zoek van tevoren even op hoe duur een taxiritje in die stad precies is, en vergelijk dat met de prijs die de chauffeur vraagt. Wil hij te veel geld? Dan loop je gewoon weer door naar de volgende.

 

Check of de meter loopt

Alle taxichauffeurs zijn verplicht om ‘op de meter’ te rijden. Dan zetten ze aan het begin van de rit een apparaatje aan dat berekent hoe duur de rit gaat worden. Toch houden lang niet alle taxichauffeurs zich hier altijd aan. De oudste manier van oplichten is het uitlaten van de meter om vervolgens een veel te hoog bedrag te vragen. Let daarom altijd op dat de meter loopt, en belangrijker: dat die op nul staat aan het begin van de rit. Want ook dat ‘vergeten’ chauffeurs nog wel eens.

 

Wees er zeker van dat de taxi legaal is

Zogenaamde ‘snorders’ staan vaak in de grote steden op de uitkijk om mensen te vervoeren. Zij doen dit op eigen gelegenheid en zijn geen officiële taxichauffeurs. De kans is dan ook groter dat je wordt opgelicht of dat je andere onprettige ervaringen meemaakt. Dat is niet de bedoeling, dus kijk altijd goed of de taxi waar je instapt legaal is. Dat kun je aan een aantal dingen zien. Allereerst het blauwe nummerbord, dat alle officiële taxi’s dragen. Geen enkele andere auto heeft dit. Verder moet je een tariefkaart kunnen zien, zowel binnen als buiten de auto, die laat zien hoe duur de rit ongeveer wordt. Tot slot moet ook de chauffeur een chauffeurskaart kunnen tonen wanneer je dat vraagt. Is een van deze dingen niet in de haak; dan is de kans groot dat de taxi illegaal is.

 

Bel een gerenommeerde taxicentrale

Vertrouw je het ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch niet? Bel dan een taxicentrale als Taxi Zandvoort of Taxi Haarlem. Die zijn normaal gesproken 24/7 beschikbaar en kunnen je dus ten alle tijden vervoeren. Bij hen weet je bovendien dat je een goede service krijgt tegen een eerlijke prijs, en dat je dus niet wordt opgelicht.

Gelezen 948 keer
johnbenthem

Liefhebber van taxi's en al dat mooi is!

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save