Visvakantie

Date vrijdag, 26 augustus 2016 14:17 | 

Waarom op visvakantie?

Veel mensen nemen naast de gebruikelijke spullen ook vaak een hengel mee op vakantie. Vissen hoort er bij op vakantie. Of dat gewoon langs de waterkant vlakbij de camping is of op een mooi groot meer. Marcel Krete heeft een aantal tips en leuke spots om er een ware visvakantie van te maken. Er zijn veel plekken waar het bijzonder mooi is om te vissen, langs meren of beekjes bijvoorbeeld. Ga na of de personen met wie je gaat open staan voor een visvakantie. Het gezin zit daar misschien minder op te wachten dan wanneer je met een koppel vrienden gaat. In het geval van het gezin kan je er een gecombineerde vakantie van maken met zon en vissen.   

Wat zijn goede bestemmingen

In Azoren of Madeira komen vissers vanuit de hele wereld om mee te doen aan het zogenaamde Big Game Fishing. Dit is een bijzonder evenement en zo in trek omdat er gevist kan worden op tonijn en marlijn. Tien andere populaire visspots zijn: Corsica, Dordogne, Lapland, Nothumberland, Schotland, Lake District, Cornwall, Cyprus, Zweden en Lofoten. Voor de liefhebber die het graag wat dichter bij huis zoekt zijn er ook in Nederland of België leuke bestemmingen voor een visvakantie.  

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een visvakantie volgens Marcel Krete?

Korte visvakantie van een dag of weekend is goed te doen in de buurt. Het IJsselmeer is een mooie plek om te vissen. De waterkwaliteit van de Oostkantons in België is allerbest waardoor er veel mooie vissen zwemmen. Voor een gecombineerde vakantie zijn er verschillende vakantieparken in Nederland die zulke vakanties aanbieden. Wil je graag wat andere wateren opzoeken in Europa is een visvakantie in Denemarken een van de geschiktere landen. De kust is nooit verder dan 50km van jou verwijderd en er zwemmen veel vis. Het gebied heeft veel eilanden, fjorden en strand wat erg in trek is bij de vissers. Paling, zeeforel, makreel en kabeljauw zijn een aantal van de vissen die rondzwemmen in Denemarken. Mocht Denemarken niet in de smaak vallen is Ierland een andere aangename optie. Om er een bijzondere ervaring van te maken in een visvakantie buiten Europa aan te raden. Visparadijzen als Florida, Californië of Nieuw-Zeeland zijn de laatste jaren erg in trek. Als sportvisser zou ik, Marcel Krete, overwegen om naar Brazilië af te reizen. Door de lange kustlijn en natuurgebieden en het feit dat er veel unieke vissen zwemmen is het een perfect bestemming voor een visvakantie. Kijk dus naar welk soort visvakantie je wilt. Een korte, binnen of buiten Europa? Ga na welke vissen je zou willen vangen er waar die rondzwemmen. Kijk daarnaast ook naar de omgeving voor de perfecte visvakantie.

Gelezen 1921 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save