MJOP – VVE communicatie bevorderen!

Date dinsdag, 31 juli 2018 14:56 |   | 

Voor bewoners is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd kan worden met de VVE. Echter is dit vaak te wensen overgelaten. Hierdoor zijn bewoners op zichzelf aangewezen, dat terwijl er niet veel zelfstandig gedaan mag worden. Niet zonder toestemming van de VVE in ieder geval. Daarom is het belangrijk een MJOP te laten ontwikkelen. Vanuit de VVE wordt dit vaak vereist, echter niet altijd.

Wilt u een MJOP aanvragen voor uw VVE en benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn daartoe? Dan zit u bij ADA Keur aan het juiste adres. Hun specialisten weten precies hoe en wat de staat van uw woning is dankzij grondige inspectie. Op basis hiervan kunnen zij een kraakhelder MJOP opstellen.

Wat is een MJOP?

Hoewel het vaak vereist wordt voor appartementen en woningcomplexen, ontbreekt het zo nu en dan of is deze verouderd. Dit fungeert namelijk voor de VVE als communicatie middel met de bewoners. Het geeft inzicht in welke kosten erop zowel korte als op langer termijn gemaakt moeten worden. Hierdoor weten de bewoners waar zij aan toe zijn en wat de verwachtingen zijn. Door duidelijke communicatie hiervan, komt niemand voor verassingen te staan.

De afkorting staat voor meerjarenonderhoudsplan. Dit plan geeft een aantal verplichte onderdelen weer. Net zoals bij een bouwkundig rapport is de staat van de woning opgenomen. Echter gebeurt dit bij de MJOP op een uitgebreidere manier. Er staat bijvoorbeeld ook bij om welke bouwdelen van een woning het gaat. Ook wanneer het vervangen moet worden en de geschatte kosten zijn hierdoor inzichtelijk.

Mogelijkheden

Een MJOP instellen verteld dus veel over de woning en waar de bewoners aan toe zijn. Het is de verantwoordelijkheid van een VVE om dit te regelen voor haar bewoners. Daarom kunt u gemakkelijk aanmelden via de website waarna een inspectie ingepland kan worden.

Contact

Voor meer informatie raad ik u aan de website te raadplegen. Hier leest u alles over de MJOP en wat er mogelijk is per situatie. Uiteraard kunt u ook bellen indien u vragen hebt!

Gelezen 632 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save