Delfts blauw fabriek: een prachtige geschiedenis.

Date donderdag, 09 augustus 2018 10:28 |   | 
Delfts blauw fabriek: een prachtige geschiedenis.

Over de hele wereld is de mensheid er bekend mee. Namelijk: Delfts blauw, een van de populairste export producten van Nederland in de 17e en 18e eeuw. Het kenmerkt Nederland en in toeristische omgevingen herkennen we de iconische kleuren. Op tegeltjes en andere Delfts blauw kunstwerken. Het bezoeken van een delfts blauw fabriek is dan ook een ervaring op zichzelf. Zeker de moeite waard om een keer gedaan te hebben, absoluut als je in Delft komt!

Delft is de stad waar het allemaal begonnen is voor de Delfts blauw fabriek. Circa de 17e en 18e eeuw groeide het aantal fabrieken explosief. Inspiratie van de Chinese porselein markt en een vleugje Nederlandse nuchterheid resulteerde in een bijzonder product. Iconisch voor Nederland en het boegbeeld van de stad Delft!

Delfts blauw fabriek

Tegenwoordig zijn er niet veel fabrieken meer over van vroeger. Wel zijn er de modernere fabrieken, waar de productie automatisch gaan. Vakmanschap is in 2018 dan ook ver te zoeken op dit gebied. Een van de weinig overgebleven Delfts blauw fabrieken is De Delftse Pauw. Zij zijn een originele fabriek welke opgericht is in de 17e eeuw. Een echt familie bedrijf met een rijke geschiedenis in de porseleinen goederen.

Vandaag de dag produceren zij nog altijd met de hand. Vakmanschap en expertise op het gebied van productie maakt hun uniek in dit segment. Jaarlijks bezoeken mensen vanuit heel Nederland en de hele wereld de fabriek.

Delft tour

In de Delfts blauw fabriek is het namelijk mogelijk om kosteloos een tour te volgen. Tijdens deze tour komt u alles te weten over de geschiedenis, productie en technieken. Daarbij is het ook mogelijk om een workshop te volgen waar u zelf aan de slag gaat om een kunstwerk te creëren. Na afloop kunt u ook uw eigen Delfts blauw porseleinen kunstwerk in de fabrieksshop kopen. Deze sturen zij per post naar u op voor veilig vervoer. U hoeft zich geen zorgen te maken om transport!

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de Delfts blauw fabriek en benieuwd naar de rijke geschiedenis van Delfts Blauw? Lees snel verder op de website of bel gerust even voor meer informatie en antwoord op al uw vragen!

Gelezen 587 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save