HPL biedt eindeloze mogelijkheden!

Date woensdag, 22 augustus 2018 08:19 |   | 

Voor interieurarchitecten, designers en zelfs ook degene die een interieur in gebruik neemt, is het enorm fijn om veel mogelijkheden te hebben. Uiteraard zijn er in de wereld van interieur enorm veel mogelijkheden en combinaties mogelijk. Echter is het met plaatmateriaal een lastigere klus om te klaren dan in de andere situaties. Beplating en muurbekleding moet passen bij het interieur, moet robuust zijn en goed te personaliseren. HPL biedt eindeloze mogelijkheden op het gebied van plaatmateriaal. Sommige samenstellingen zijn zelfs geschikt voor buiten gebruik!

Omdat HPL zoveel mogelijkheden biedt is het belangrijk om te weten wat de opties zijn. Dit zijn opties op het gebied van design, ontwerp, materiaal en kleuren of patronen. Een designer of architect zou zich namelijk compleet kunnen uitleven op het product. Echter is het van belang hiermee rekening te houden.

HPL

Het materiaal, bekend als High Pressure Laminate, is een laminaat dat gemaakt wordt onder enorme druk. Hierdoor wordt er eens bijzonder stevig materiaal gecreëerd dat onverwoestbaar is onder normale omstandigheden. Er kan oneindig gevarieerd worden in samenstellingen, ontwerpen en vormen. In de wereld van HPL zijn in de standaard collecties wel een aantal verschillende samenstellingen te onderscheiden.

Dit zijn de HPL Dun, Massief en MEG (Material Exterior Grade). Deze varianten zijn geschikt voor verschillende omstandigheden. Zo is het dunne materiaal uitermate geschikt voor kastjes en interieurbekleding. Terwijl het massievere materiaal goed is voor bureaubladen of als wandpaneel.

Exterieur

Op die manier zijn er veel mogelijkheden en manieren van toepassing voor het HPL plaatmateriaal. Bijzonder hieraan is de techniek die gebruikt wordt voor MEG. Hiermee kan het laminaat ook gebruikt worden om het exterieur van een pand aan te kleden. Dit materiaal is geschikt om alle weersomstandigheden te kunnen doorstaan zonder het mooie uiterlijk te verliezen!

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om HPL in uw pand of project toe te passen? Op de website komt u meer over het materiaal en de werkwijze te weten. Uiteraard kunt u gerust even bellen voor antwoord op al uw vragen!

Gelezen 756 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save