Tips om goed met werkdruk om te kunnen gaan

Date maandag, 06 mei 2019 15:02 |   | 

Komt het weleens voor dat je helemaal pissed je werk verlaat of je dat er op het werk maar niks hoeft te gebeuren voordat je het weer helemaal hebt gehad? Dit is natuurlijk enorm vervelend, maar helaas zijn nog altijd behoorlijk veel mensen die te maken hebben met hoge werkdruk of stress, waardoor je binnen de kortste keren bij Vakmasters op zoek bent naar een nieuwe vacature.

Stoppen met multitasken

Het wordt soms als een groot voordeel gezien, wanneer je dat goed kan. Uit onderzoek blijkt ook gewoon dat multitasken niet werkt. Hetzelfde geldt voor je werk, het is onmogelijk en vooral niet efficiënt om verschillende taken tegelijk te doen. Het enige wat eruit voort zal vloeien is een berg met fouten en frustratie. Houd het daarom ook bij 1 taak per keer.

Maak jezelf niet druk

Maak jezelf niet al te druk op je werk. Het klinkt misschien wel of je dan ook helemaal nergens meer druk over hoeft te maken. Dat wordt hier niet helemaal met bedoeld. Je moet vooral tevreden zijn om de persoon die je op het werk bent. Dus niet druk maken om wat je baas of andere mensen van je vinden. Doe gewoon je ding waar je echt goed in bent en dan komt de rest vanzelf.

Doe leuke dingen naast je werk

Hard werken is natuurlijk altijd goed. Hier moet je alleen niet in doorslaan. Het kan ook geen kwaad om op zijn tijd een keer over te werken. Let er wel op dat je nog voldoende andere dingen zijn in het leven naast werk. Ga eens lekker sporten. Wist je dat sporten zorgt voor de aanmaak van stressverlagende hormonen in het lichaam? Dit zorgt ervoor dat je de volgende dag jezelf nog beter kan concentreren.

Luister goede muziek tijdens je werk

Muziek heeft in veel gevallen een positief effect op de geestelijke gezondheid. Wellicht is dat iets waar je al achter was gekomen toen je nog naar school ging. Muziek heeft invloed op de hersengolven. Waardoor je bijvoorbeeld bij een snelle beat, alerter en meer geconcentreerd bent en bij een rustige beat juist kalmer en meer ontspannen bent.

Gelezen 1303 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save