Waar moet je op letten als je een bladblazer koopt?

Date zondag, 12 oktober 2014 15:35 |   | 

De herfst is weer begonnen. Dat betekent mooi gekleurde bladeren in ons prachtige landschap. Het betekent ook dat al deze bladeren van de bomen vallen en je tuin weer vol ligt. Met een bladblazer krijg je de tuin weer netjes in een mum van tijd. Met de meeste bladblazers kun je namelijk ook de bladeren opzuigen. De bladeren worden dan versnippert en komen in de opvangzak. Je kunt het tuinafval dan in de groene container gooien of als compost gebruiken. Dit word took wel de hakselaar functie genoemd. Vaak heeft dit een versnipper ratio van 10:1. Dit betekent dat je 10 liter tuin afval kunt versnipperen tot 1 liter, waardoor je container minder vol zit.

Er zijn ontzettend veel bladblazers te verkrijgen. Je kunt ze verkrijgen met een snoer, accu of benzine. Als je een hele grote tuin hebt met veel bomen en daardoor veel gebruik maakt van de bladblazer, dan is een benzine bladblazer een goede oplossing. Deze zijn vaak wel iets duurder.

Heb je een kleinere tuin? Dan moet je goed de keuze maken tussen bladblazers met een accu of een snoer. Een bladblazer met een snoer is uiteraard wat goedkoper. De blaas (of zuigkracht) blijft continue gelijk maar je bent wat beperkt in de vrijheid. Als je veel om het huis heen moet lopen is dit wellicht onhandig. Een bladblazer met accu is dan een stuk handiger omdat je helemaal vrij bent. Het nadeel is wel dat je altijd de accu opgeladen moet hebben. Daarnaast zal de blaas of zuigkracht afnemen als de accu zwakker wordt. Je kunt dan natuurlijk wel een nieuwe accu aanschaffen zodat je weer de “normale” kracht terug krijgt.

Het hangt er dus vanaf welke soort bladblazer je moet kopen. Over het algemeen zijn de bladblazers van bekende merken zoals Bosch, Husqvarna, Black&Dekker en Wolf Garten allemaal van hoge kwaliteit. Daar kun je eigenlijk niet de mist mee in gaan.

Gelezen 1249 keer
blackfridaysale

BlackFridaySale is een online prijsvergelijker. Wij vergelijken prijzen van alle producten, maar uitsluitend bij betrouwbare webshops.

Website: www.blackfridaysale.nl

Social Profiles

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save