Voorkom dat u wordt opgelicht door een taxichauffeur

Date woensdag, 04 februari 2015 14:01 |   | 

Jaarlijks worden er in Nederland honderdduizenden taxiritjes gemaakt, waarvan het overgrote deel zonder problemen verloopt. In Nederland worden de regels en wetten voor taxichauffeurs steeds strenger, waardoor de kans op oplichting steeds minimaler wordt. Toch is er nog altijd sprake van criminaliteit in de taxiwereld.

Zo reed er tot voor kort een heuse ‘wiettaxi’ in Maastricht. Een soort coffeeshop op wielen, zo was het idee. De Maastrichtse politie was er niet blij mee en rekende de chauffeur in. Het wordt echter serieuzer. In Amsterdam is er een taxi-oorlog gaande om de beste standplaatsen, waarbij ook de georganiseerde misdaad betrokken is. Dieptepunt is ongetwijfeld de moord op een zestigjarige vrouw, waarbij een taxi inclusief taxichauffeur werd gebruikt als vluchtwagen. Andere excessen in de taxibranche gaan om verkrachting en mishandeling. Het kwaad is, kortom, de taxiwereld nog niet uit. Wat kunt u doen om te zorgen dat u hier geen slachtoffer van wordt?

Het antwoord is eenvoudig: stap nooit zomaar in een taxi. Op veel standplaatsen staan ook chauffeurs zonder licentie, die bovendien te veel geld vragen. U kunt een legale taxi herkennen aan een blauw nummerbord en aan de tariefkaart, die altijd zichtbaar moet zijn. Daarnaast is het van belang om voor de rit al een afgesproken prijs te hebben, zodat u weet dat u niet wordt opgelicht. Vertrouwt u het desondanks nog steeds niet? Bel dan een gerenommeerde taxicentrale. De meeste grote centrales staan 24/7 voor u klaar en hebben een website waarop het telefoonnummer en de tarieven staan. Binnen een kwartier zit u in een betrouwbare taxi. Kijk bijvoorbeeld naar een Taxi Haarlem of een Taxi Heemstede: bedrijven waarvan u weet dat u niet wordt opgelicht. U heeft het zelf in de hand.

Gelezen 1077 keer
johnbenthem

Liefhebber van taxi's en al dat mooi is!

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save