Waarom we nu van Duitsers houden

Date dinsdag, 14 april 2015 12:16 |   | 

Nog niet zo lang geleden stonden Duitsers er niet bepaald goed op in Nederland. De Eerste en Tweede wereldoorlog hadden een diepe wond achtergelaten die bij een heleboel mensen maar moeilijk heelde. Zeker de mensen die de oorlog direct en persoonlijk hadden meegemaakt, zaten vaak nog vol van afkeer tegen de Duitsers. Met iedere nieuwe generatie wordt de haat echter minder en tegenwoordig weten Nederlanders de Duitsers wel op waarde te schatten. Onze oosterburen winnen aan sympathie. Dat kan aan een aantal dingen liggen.

De eerste verklaring kan zijn dat Duitsland een drijvende kracht is achter de Europese Unie. Er is geen land dat zo veel geld uitgeeft als Duitsland, waarmee ze een heleboel economieën draaiende houden. Een recent voorbeeld is dat van Griekenland, dat op het randje van faillissement balanceerde, maar door Duitse hulp het ergste achter de rug lijkt te hebben. Eerlijk is eerlijk: de Duitsers doen het niet alleen en krijgen de nodige hulp van bijvoorbeeld de Fransen, maar ze geven wel ontzettend veel. Het doet de reputatie goed, want ongeveer heel Europa weet dat ze in de Duitsers een vriend en sponsor kunnen vinden.

Daarnaast lijken de Duitsers ook wat te hebben gedaan aan hun imago en vriendelijkheid naar buiten toe. Een goed voorbeeld is dat van de Duitse voetballers. Vroeger dachten we bij Duitsland aan Lothar Matthäus en Rudi Völler, mannen die werkelijk gehaat werden. Tegenwoordig lopen dergelijke types eigenlijk niet meer rond in de Duitse voetbalelftallen. Jongens als Mario Götze en Marco Reus zijn eerder de ideale schoonzonen, waarmee ze meer fans dan haters aantrekken.

Het kan bovendien ook komen doordat we in Nederland veel meer handelen met Duitsland dan 25 jaar geleden. Sinds de val van de muur (1989) en het verdrag van Maastricht (1993) is de handel met Duitsland enorm toegenomen. Steeds meer Nederlandse bedrijven hebben Duitse partners en zien met eigen ogen hoe gladjes en functioneel de samenwerking verloopt. Wat ze echter ook zien, is dat de Duitsers niet van fouten houden. Daarom is het voor veel Nederlanders van cruciaal belang de Duitse taal goed te beheersen. Men volgt taalcursussen en schakelt een Duits vertaalburau als Genau Vertalingen in om de website foutloos te krijgen. En geef ze eens ongelijk: het maken van fouten komt nu eenmaal onprofessioneel over en de handel met Duitsland is voor velen onmisbaar om de eindjes aan elkaar te knopen.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de Duitsers er weer goed op staan in Nederland. Er wordt meer gehandeld dan ooit en de reputatie van onze oosterburen is nog nooit zo goed geweest. Een bedrijf als Genau Vertalingen is daarbij cruciaal.

Gelezen 819 keer
johnbenthem

Liefhebber van taxi's en al dat mooi is!

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save