Verlichting als beveiliging

Date maandag, 06 juli 2015 15:03 |   | 

Als je beveiliging hoort denk je vooral aan dingen als camera’s, alarmen en grote mannen met een V op hun borst. Echter bestaat beveiliging uit veel meer dingen, waarvan een goede terreinverlichting één van de basiselementen is. In dit artikel komt verlichting weer iets naar voren.

Verlichting voor de veiligheid

Inbrekers en boeven handelen het liefst in het donker, wanneer de rest van de wereld ligt te slapen. In de nacht kunnen ze ongezien hun slag slaan. Goede beveiligingsverlichting rondom het huis of het bedrijfspand verhoogt de veiligheid aanzienlijk. Terreinverlichting is een effectieve en relatief goedkope vorm van inbraakbeveiliging. Daarnaast heeft terreinverlichting meer toepassingen en kan het handig werken om in het donker gasten te ontvangen. Een lamp die bij de buitendeur aan gaat als er iemand aankomt of vertrekt geeft gasten en bezoekers een fijner gevoel.

Energiebesparing

Beveiligingsverlichting hoeft niet de hele dag en nacht door te branden. Met een bewegingsmelder gaat de verlichting alleen aan als dat nodig is. Zo bespaar je gemakkelijk en snel veel energie en dus geld.

Daarnaast is het raadzaam om gebruik te maken van spaarlampen, gezien deze veel langer mee gaan en minder energie gebruiken.

Schemerschakelaars

Wil je de hele nacht verlichting bij je woning of bedrijfspand? Dan kun je kiezen voor terreinverlichting die is voorzien van een schemerschakelaar. Deze verlichting gaat aan als het ‘s avonds donker wordt en gaat weer uit als het ‘s ochtends licht wordt, wat een veiliger gevoel creëert.

Bewegingsmelder

Heb je liever alleen licht als het nodig is? Dan is terreinverlichting met een bewegingsmelder iets voor jou. De buitenlamp gaat aan als er iemand in de omgeving komt en gaat vervolgens ook weer automatisch uit. Bij een aantal lampen kun je zelf de gevoeligheid en de tijdsduur instellen. Dit is een erg energiebesparende oplossing, gezien de lamp enkel brandt als het nodig is.

Model van de verlichting

Kies buitenverlichting die past bij de stijl van het huis. Kies je liever strak en minimalistisch of juist oud en klassiek? Er is voor ieder wat wils door het grote aanbod aan buitenverlichting. Daarnaast zijn ze gemakkelijk zelf te monteren.

Gelezen 1596 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save