Het belang van een afzuigkap

Date dinsdag, 07 juli 2015 13:15 |   | 

Houdt je van koken en sta je graag in de keuken? Dan ben je vast gewend de meest heerlijke etensgeuren in de keuken te ruiken. Hoewel het over het algemeen heerlijk zal ruiken op het moment van koken, is het fijn als de etensgeuren niet een paar dagen in huis blijven hangen. Een goede afzuigkap kan hiervoor een oplossing zijn.

Een stukje geschiedenis

De afzuigkap bestaat sinds de jaren ’70. Het werd voornamelijk gebruikt in professionele omgevingen als restaurants, voedselbereidingsindustrie en laboratoria. In een gezinshuishouding werden de etensgeuren voornamelijk verdreven door een eenvoudige plafondventilator of een ventilatiegat in plafond of muur. Pas in de 20e eeuw werd het gebruikelijk om ook in de keuken van een gezinshuishouden een afzuigkap te installeren.

Voordelen van een afzuigkap

Is een afzuigkap voor iedereen noodzakelijk? Iemand die nauwelijks kookt zal niet zo snel een afzuigkap nodig hebben, oftewel als de keuken goede ventilatiemogelijkheden heeft, zal een afzuigkap niet erg noodzakelijk zijn. Echter, voor een gezin die al gauw elke dag kookt heeft het een aantal voordelen om er wel eentje in de keuken te hebben hangen. Een afzuigkap neemt namelijk niet alleen etensgeuren op. Het zal tevens vet en overtollig vocht in de keuken opnemen. De gemiddelde afzuigkap is in staat om 60-90% van de luchtvochtigheid in de keuken op te nemen. Er zijn ook duurdere versies, die nog beter presteren, maar deze zullen eerder voor professionele omgevingen gebruikt worden. Een afzuigkap kan ook een gunstig effect hebben voor het vetgehalte in de keuken. Zonder afzuigkap zul je merken dat de keuken snel vettig wordt. Als je eens in de zoveel tijd een doekje over de keukenkastjes haalt, zul je al snel ontdekken dat vet na het koken overal terecht komt. Een goede afzuigkap zuigt niet alleen het vocht maar dus ook het vet af, zodat de rest van de keuken minder plakkerig en vet wordt. Tegenwoordig is het hebben van een afzuigkap de normaalste zaak van de wereld en maakt het kokkerellen een stuk aangenamer, doordat we niet dagen met de etensgeuren in huis blijven zitten.

Gelezen 1899 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save