Opruimtips voor je Werkruimte

**Opruimtips voor je Werkruimte vanuit jezelf**

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je werkruimte een chaotische bende is en dat je daardoor minder efficiënt kunt werken? Geen zorgen, met een paar simpele opruimtips kun jij je werkruimte weer helemaal op orde krijgen! In dit artikel deel ik mijn favoriete tips die mij hebben geholpen om mijn werkplek georganiseerd en overzichtelijk te houden.

### Ruim regelmatig op

**Een van de belangrijkste tips die ik kan geven, is om regelmatig op te ruimen.** Zodra je merkt dat je werkruimte vol begint te raken met rommel, neem dan even de tijd om alles op te ruimen en een plekje te geven. Zo voorkom je dat de chaos zich opstapelt en uiteindelijk onoverzichtelijk wordt. Plan bijvoorbeeld elke week een moment in om je werkplek op te ruimen, zo blijft het georganiseerd en kun je efficiënt blijven werken.

**Maak gebruik van opbergmogelijkheden**

**Om je werkruimte georganiseerd te houden, is het belangrijk om voldoende opbergmogelijkheden te hebben.** Zorg voor genoeg lades, bakjes, mandjes en mappen waar je al je spullen in kunt opbergen. Op die manier kun je alles netjes wegstoppen en houd je je werkblad vrij van rommel. Maak ook gebruik van labels zodat je snel kunt terugvinden wat je nodig hebt.

### Minimaliseer je spullen

**Een van de grootste oorzaken van een rommelige werkruimte is het hebben van te veel spullen.** Ga daarom regelmatig door je spullen heen en bekijk wat je echt nodig hebt en wat weg kan. Door te minimaliseren creëer je rust en overzicht in je werkruimte. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van documenten en het wegdoen van spullen die je niet meer gebruikt.

**Creëer zones in je werkruimte**

**Een handige manier om je werkruimte georganiseerd te houden, is door zones te creëren.** Bedenk welke activiteiten je in je werkruimte uitvoert en verdeel je werkplek in verschillende zones, bijvoorbeeld een zone voor computerwerk, een zone voor administratie en een zone voor creatief werk. Op die manier houd je alles overzichtelijk en weet je precies waar je moet zijn voor welke activiteit.

### Maak schoon en fris je werkruimte op

**Een schone en frisse werkruimte zorgt niet alleen voor een opgeruimd gevoel, maar ook voor een prettige werkomgeving.** Maak daarom regelmatig je werkruimte schoon door stof te verwijderen, oppervlaktes af te nemen en de vloer te stofzuigen. Fris je werkruimte ook op door eens in de zoveel tijd een nieuw plantje neer te zetten of wat persoonlijke spullen toe te voegen.

**Beloon jezelf**

Na al het harde werk van het opruimen en organiseren van je werkruimte is het tijd om jezelf te belonen. Trakteer jezelf op een lekkere kop koffie, een stukje chocolade of een korte pauze om even te ontspannen. Op die manier maak je van het opruimen een leuke en belonende activiteit en heb je iets om naar uit te kijken.

Dus, met deze tips in je achterhoofd kun jij binnen no-time je werkruimte omtoveren tot een georganiseerde en productieve omgeving. Ga aan de slag en geniet van een opgeruimde en overzichtelijke werkplek waar je met plezier kunt werken!

Tot slot: een opgeruimde werkruimte betekent een opgeruimd hoofd en wie wil dat nou niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *