Top 10 grappigste komediefilms

Top 10 grappigste komediefilms

Ben jij ook zo dol op een goede komediefilm? Lekker lachen en ontspannen met een film die je humeur meteen opfleurt. In dit artikel zet ik voor jou de top 10 grappigste komediefilms op een rijtje. Deze films zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en een goed gevoel in je buik. Lees snel verder en ontdek welke films niet mogen ontbreken in jouw comedy-collectie!

1. ***Superbad***

Superbad is een hilarische film over twee vrienden die op de laatste dag van de middelbare school een legendarisch feest willen geven. De grappige dialogen en absurde situaties zorgen voor onvergetelijke momenten. Met acteurs als Jonah Hill en Michael Cera is deze film een absolute aanrader voor een avondje lachen.

Releasedatum:

17 augustus 2007

Regisseur:

Greg Mottola

2. ***The Hangover***

The Hangover is een briljante komedie waarin een groep vrienden wakker wordt na een wilde vrijgezellenfeest in Las Vegas en zich niets meer kan herinneren. De zoektocht naar de vermiste bruidegom leidt tot hilarische en absurde situaties. Met acteurs als Bradley Cooper en Zach Galifianakis is deze film een klassieker in het komediegenre.

Releasedatum:

5 juni 2009

Regisseur:

Todd Phillips

3. ***Bridesmaids***

Bridesmaids is een komedie over de perikelen rondom een bruiloft, waarin de bruidsmeisjes voor de nodige chaos zorgen. De grappige en herkenbare situaties maken deze film tot een echte must-see voor liefhebbers van vrouwelijke humor. Met actrices als Kristen Wiig en Maya Rudolph is dit een heerlijke feel-good film.

Releasedatum:

13 mei 2011

Regisseur:

Paul Feig

4. ***Dumb and Dumber***

Dumb and Dumber is een absurde komedie over twee niet al te snuggere vrienden die op roadtrip gaan om een verloren liefde terug te vinden. De domme acties en grappen zorgen voor een aaneenschakeling van lachwekkende momenten. Met Jim Carrey en Jeff Daniels in de hoofdrollen is dit een komische klassieker.

Releasedatum:

16 december 1994

Regisseurs:

Peter Farrelly, Bobby Farrelly

5. ***The Grand Budapest Hotel***

The Grand Budapest Hotel is een excentrieke film vol humor en bizarre personages, geregisseerd door Wes Anderson. De film vertelt het verhaal van een conciërge die betrokken raakt bij een moordmysterie in het chique hotel. Met een sterrencast en visueel spektakel is dit een film die je niet snel zal vergeten.

Releasedatum:

6 maart 2014

Regisseur:

Wes Anderson

6. ***21 Jump Street***

21 Jump Street is een komedie gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80, waarin twee politieagenten undercover gaan op een middelbare school. De grappige situaties en chemie tussen de hoofdrolspelers Jonah Hill en Channing Tatum maken deze film tot een hilarische kijkervaring.

Releasedatum:

16 maart 2012

Regisseurs:

Phil Lord, Christopher Miller

7. ***Anchorman: The Legend of Ron Burgundy***

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy is een komedie die zich afspeelt in de wereld van televisiejournalistiek, met Will Ferrell in de hoofdrol als de ongegeneerde nieuwslezer Ron Burgundy. De absurde humor en briljante improvisaties maken deze film tot een echte klassieker in het komediegenre.

Releasedatum:

9 juli 2004

Regisseur:

Adam McKay

8. ***Pitch Perfect***

Pitch Perfect is een komische muziekfilm over een groep zangtalenten die meedoen aan a capella wedstrijden. De combinatie van humor, muziek en feel-good momenten maakt deze film tot een aanstekelijke komedie. Met actrices als Anna Kendrick en Rebel Wilson is dit een film die je direct in de stemming brengt.

Releasedatum:

28 september 2012

Regisseur:

Jason Moore

9. ***Step Brothers***

Step Brothers is een komedie over twee volwassen mannen die door omstandigheden gedwongen worden om samen te wonen en elkaars stiefbroers te worden. De absurde situaties en kinderlijke gedragingen zorgen voor een aaneenschakeling van grappige momenten. Met Will Ferrell en John C. Reilly in de hoofdrollen is dit een komische topper.

Releasedatum:

25 juli 2008

Regisseur:

Adam McKay

10. ***The Other Guys***

The Other Guys is een komedie over twee onhandige rechercheurs die in de schaduw staan van hun collega’s, maar uiteindelijk een grote zaak weten op te lossen. De hilarische dialogen en actievolle scènes zorgen voor een vermakelijke kijkervaring. Met Will Ferrell en Mark Wahlberg in de hoofdrol is dit een komische politiefilm met een twist.

Releasedatum:

6 augustus 2010

Regisseur:

Adam McKay

Zo, dat waren de top 10 grappigste komediefilms volgens mij. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor je volgende filmavondje. Vergeet niet om wat popcorn klaar te zetten en je lachspieren goed te trainen. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *