Top 10 meest bezochte attractieparken

De magie van attractieparken

Attractieparken zijn al decennia lang een populaire vorm van vermaak voor jong en oud. Van rollercoasters tot themagebieden, attractieparken bieden een unieke mix van spanning, sensatie en plezier. Benieuwd naar de top 10 meest bezochte attractieparken wereldwijd? Hieronder vind je een overzicht van de parken die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

1. Walt Disney World Resort

Locatie: Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 20 miljoen

Walt Disney World Resort staat bekend als het grootste en meest bezochte attractiepark ter wereld. Met vier themaparken, twee waterparken en diverse resorts, is er voor ieder wat wils. Van het iconische Cinderella Castle tot de spannende attracties in Magic Kingdom, Walt Disney World Resort is een must-visit voor elke Disney-fan.

2. Disneyland Park

Locatie: Anaheim, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 18 miljoen

Disneyland Park, het oorspronkelijke Disney attractiepark, is een waar paradijs voor liefhebbers van Mickey Mouse en co. Met klassieke attracties zoals Space Mountain en Pirates of the Caribbean, is Disneyland Park een tijdloze favoriet onder bezoekers van alle leeftijden.

3. Tokyo Disneyland

Locatie: Tokio, Japan

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 17 miljoen

Geopend in 1983, is Tokyo Disneyland het eerste Disney attractiepark buiten de Verenigde Staten. Met een mix van klassieke en unieke attracties, is Tokyo Disneyland een geliefde bestemming voor zowel lokale als internationale bezoekers.

4. Universal Studios Orlando

Locatie: Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 10 miljoen

Universal Studios Orlando combineert film en themapark attracties in één unieke ervaring. Van de Wizarding World of Harry Potter tot de adrenaline-pompende achtbanen, Universal Studios Orlando staat garant voor een dag vol avontuur.

5. Universal Studios Hollywood

Locatie: Universal City, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 9 miljoen

Gelegen in de buurt van Hollywood, biedt Universal Studios Hollywood bezoekers de kans om de magie van de filmindustrie van dichtbij te ervaren. Met attracties gebaseerd op blockbuster films en populaire tv-series, is Universal Studios Hollywood een must-visit voor filmfanaten.

6. Magic Kingdom

Locatie: Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 9 miljoen

Als het meest bezochte themapark binnen Walt Disney World Resort, biedt Magic Kingdom een betoverende mix van sprookjesachtige attracties en iconische Disney-figuren. Van de betoverende vuurwerkshow tot de karaktermeet-and-greets, Magic Kingdom is een ware droom die uitkomt voor Disney-fans.

7. Chimelong Ocean Kingdom

Locatie: Zhuhai, China

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 8 miljoen

Chimelong Ocean Kingdom is het grootste maritieme attractiepark ter wereld en biedt bezoekers de kans om de onderwaterwereld te verkennen. Met een mix van aquariums, shows en attracties, is Chimelong Ocean Kingdom een unieke bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

8. Efteling

Locatie: Kaatsheuvel, Nederland

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 5 miljoen

Als het grootste en bekendste attractiepark van Nederland, is de Efteling een waar sprookjesbos vol magie en verbeelding. Met attracties zoals de Droomvlucht en de Python, weet de Efteling jaarlijks miljoenen bezoekers te betoveren.

9. Europa-Park

Locatie: Rust, Duitsland

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 5 miljoen

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en staat bekend om zijn mix van Europese themagebieden en spannende attracties. Van de Silver Star achtbaan tot de shows in het Franse Quarter, Europa-Park biedt een unieke reis door heel Europa in één dag.

10. Tokyo DisneySea

Locatie: Tokio, Japan

Jaarlijks bezoekersaantal: meer dan 5 miljoen

Als het enige DisneySea park ter wereld, biedt Tokyo DisneySea een unieke en magische ervaring voor bezoekers. Met themagebieden gebaseerd op zeeën en oceanen, is Tokyo DisneySea een must-visit voor fans van avontuur en fantasie.

Sluit je aan bij de magie

Of je nu een fan bent van sprookjes, avontuur, of adrenaline, er is voor ieder wat wils in de top 10 meest bezochte attractieparken ter wereld. Van Disneyland tot Universal Studios, deze parken bieden een unieke mix van entertainment en spanning die bezoekers keer op keer terug laat komen. Dus pak je tickets en sluit je aan bij de magie van attractieparken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *