Top 10 meest verkochte albums aller tijden

De top 10 meest verkochte albums aller tijden

Ben je benieuwd naar welke albums wereldwijd het meest zijn verkocht? Hier is een overzicht van de top 10 best verkochte albums aller tijden. Van pop tot rock en van country tot hip-hop, deze lijst bevat een divers scala aan muziekstijlen die miljoenen mensen hebben weten te bereiken. Laten we eens kijken welke albums de eerste plaatsen hebben weten te bemachtigen!

#10: AC/DC – Back in Black

Back in Black is het zevende studioalbum van de legendarische Australische rockband AC/DC. Het album werd uitgebracht in 1980 en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Met tijdloze hits als “You Shook Me All Night Long” en “Hells Bells” is dit album een absolute klassieker in de rockgeschiedenis.

#9: Fleetwood Mac – Rumours

Rumours is het elfde studioalbum van de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac. Het album kwam uit in 1977 en heeft meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Met nummers als “Go Your Own Way” en “Dreams” staat Rumours bekend als een van de beste albums uit de jaren ’70.

#8: Pink Floyd – The Dark Side of the Moon

The Dark Side of the Moon is het achtste studioalbum van de legendarische Britse band Pink Floyd. Het album werd uitgebracht in 1973 en heeft wereldwijd meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht. Met zijn conceptueel thema en tijdloze muziek is dit album een icoon in de progressieve rockmuziek.

#7: Led Zeppelin – Led Zeppelin IV

Led Zeppelin IV, ook wel bekend als “Zoso” of “The Fourth Album”, is het vierde studioalbum van de legendarische Britse band Led Zeppelin. Het album werd uitgebracht in 1971 en heeft meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht. Met epische nummers als “Stairway to Heaven” en “Black Dog” is Led Zeppelin IV een van de best verkochte rockalbums aller tijden.

#6: Eagles – Their Greatest Hits (1971-1975)

Their Greatest Hits is het eerste compilatiealbum van de Amerikaanse band Eagles. Het album werd uitgebracht in 1976 en heeft wereldwijd meer dan 42 miljoen exemplaren verkocht. Met hits als “Take It Easy” en “Hotel California” is dit album een must-have voor liefhebbers van classic rock.

#5: Michael Jackson – Thriller

Thriller is het zesde studioalbum van de King of Pop, Michael Jackson. Het album kwam uit in 1982 en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. Met baanbrekende hits als “Billie Jean” en “Beat It” heeft Thriller een blijvende impact gehad op de popmuziek.

#4: Meat Loaf – Bat Out of Hell

Bat Out of Hell is het debuutalbum van de Amerikaanse zanger Meat Loaf. Het album kwam uit in 1977 en heeft meer dan 43 miljoen exemplaren verkocht. Met zijn epische en theatrale rockmuziek is Bat Out of Hell een van de best verkochte albums in de geschiedenis van de rockmuziek.

#3: Pink Floyd – The Wall

The Wall is het elfde studioalbum van de Britse band Pink Floyd. Het album werd uitgebracht in 1979 en heeft meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Met zijn complexe verhaallijn en iconische muziek is The Wall een meesterwerk in de progressieve rockmuziek.

#2: Whitney Houston – The Bodyguard Soundtrack

The Bodyguard Soundtrack is de soundtrack van de gelijknamige film waarin Whitney Houston de hoofdrol speelde. Het album kwam uit in 1992 en heeft wereldwijd meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht. Met hits als “I Will Always Love You” en “I Have Nothing” is dit album een van de best verkochte soundtracks aller tijden.

#1: Eagles – Their Greatest Hits (1971-1975)

Op de eerste plaats van de top 10 meest verkochte albums aller tijden staat opnieuw Their Greatest Hits van de Eagles. Met meer dan 60 miljoen exemplaren wereldwijd is dit album een absoluut icoon in de rockgeschiedenis. Hits als “Take It Easy”, “Desperado” en “Witchy Woman” hebben dit album tot een tijdloze klassieker gemaakt.

Wat een lijst van legendarische albums! Welk album is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *